Knezova kćerka prava je ljepotica, a tek kad čujete ko će se od svjetskih faca brinuti o karijeri njenog benda

Piše: Lejla Bejdic

Starija kćerka Nenada Kneževića Kneza, Ksenija je krenula je stopama svog oca, te kao članica grupe „Hurricane“ već niže hitove. Nenad za magazin “Azra” otkriva je li joj uvijek bio podrška u životnim odabirima.

– Da, apsolutno. Nikada nisam bio protiv njenog bavljenja muzikom, uvijek sam bio za. Od prvog dana kada je odlučila da se bavi muzikom podržao sam je, za razliku od mog oca. Ona je u muzičke vode krenula kao dijete, na muzičkim festivalima. Onda je sa 16 godina napravila svoju grupu, s kojom se pojavila na izboru Evrovizije. Nakon toga je  eksperimentisala s muzikom, i onda ju je primijetio Željko Joksimović i pitao me jesam li saglasan da bude prateći vokal u njegovom bendu. Pristali smo i to je radila tri godine. Nakon toga na nagovor prijateljica odlučile su da naprave grupu „Hurricane“, gdje su snimile mnoge pjesme i spotove, posljednji su apsolutni hitovi, koji broje višemilionske preglede. Nakon njih, stigao im je poziv iz „Universal Musica“ iz Los Angelesa, da dođu i potpišu ugovor. Radit će s producentom koji je radio s Miley Cyrus i Justinom Bieberom. Zvanično su prvi izvođači s Balkana koji su potpisali ugovor sa slavnim „Universalom“ – govori s ponosom Knez i otkriva da li će u budućnosti imati neki zajednički projekat.

– Naravno, to nam je i bila namjera. Nadam se samo da će to biti u nekom skorijem vremenu. Želim da zapjevam sa svojom kćerkom.

 

Kompletan intervju čitajte u aktuelnom broju magazina Azra. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti