Fatmir Sulejmani: Moj vodič kroz kulturu

Piše: Redakcija

Mladi i talentirani pjevač Fatmir Sulejmani, izuzev muzike uživa i u čitanju knjiga, ali nerijetko voli pogledati i seriju koja je obilježila njegovo djetinjstvo. Pored muzike i serijeotkriva nam koja mu je omiljena knjiga i događaj

Film

Moj omiljeni film je „Ubistvo u Orient Expressu”. To je poučan krimi film u kojem poznati detektiv Hercule Poirot istražuje ubistvo bogatog bogatog američkog biznismena koji putuje najpoznatijim vozom na svijetu, u novoj filmskoj adaptaciji čuvenog klasika Agatha Christie.

Serija

Serija koju rado volim pogledati jeste ona koja je obilježila moje djetinjstvo. „Mućke“ je humoristična serija koju smatram jednom od najboljih uopšte. Tu su zanmiljivi likovi, radnje, a i danas kad god za to imam priliku pogledam je na YouTube-u.

Knjiga

Omiljena knjiga mi je „Vidoe Podgorec- Bijelo ciganče“. Glavni lik u ovoj knjizi je dječak Taruno koji je živio sa Romima, njihovim načinom života u čergi, iako nije pripadao tom narodu. Zbog njegove boje kože, koja je bila upadljivo svetlija od romske, prozvali su ga Bijelo Ciganče. Divna knjiga koja je poseban utisak na mene ostavila.

Muzika

Muzika koju volim, slušam i pjevam je definitivno pop muzika. Sve moje pjesme su u tom stilu i ne mislim mijenjati svoj pravac. Pjevač koji je uzor u mojoj karijeri svakako je prerano preminuli Toše Proeski, čiju muziku rado slušam i njome se vodim.

Događaj

Iako sam prisustvovao na mnogo važnih događaja ipak dan kada sam postao amidža, kada je na svijet došla naša Iman, mi je najdraži. To je nešto što smatram najvažnijim događem u životu. Dobio sam divnu titlu amidže. Moja Iman je za mene svetinja. Naravno nakon nje tu su i svaka utakmica mog omiljenog kluba FK „Željezničar“, za koji sam jako vezan.

Pročitajte još