Rialda Karahasanović: Susret koji je promijenio sve

Piše: Redakcija

Život bh. pjevačice Rialde Karahasanović posljednjih pet mjeseci ispunjen je najljepšim ljubavnim osjećanjima. Uživa u vezi s bivšim fudbalerom Nemanjom Milenkovićem s kojim se upoznala u Beogradu, gradu u kojem trenutno živi. Ne krije da ju je privukao na prvi pogled, te nam otkriva šta je to čime je svakog dana iznova osvaja.

– Upoznali smo se poslije večernjeg izlaska dok sam čekala taksi. On je stajao na parkingu i kada sam ga pogledala, samo sam pomislila da je on najljepši muškarac kojeg sam ikada vidjela. Kasnije me privuklo to što je dobar čovjek, u svakom smislu te riječi. Zna da cijeni prave vrijednosti, te je pun pažnje i razumijevanja, čak i u momentima kada me niko ne može razumjeti. Njegova dobrota je neprocjenjiva – kaže Rialda i dodaje šta za nju predstavlja ljubav.

– Za mene je ljubav kada jedemo sladoled, a on najbolji dio ostavi meni – ističe ona.

Kada je riječ o vremenu koje provode zajedno, Rialda i Nemanja uživaju u jednostavnim stvarima.

 Mjeseci ljubavi

– Svakako da sve zavisi od dana, ali oboje volimo mir i opuštenu atmosferu. Igramo karte, idemo u kino ili pravimo domaće pogače s ajvarom. Sve zavisno od toga kako smo raspoloženi u momentu – ističe ona.

No, ljubavni aspekt nije jedini na kojem jedna od najatraktivnijih bh. pjevačica niže uspjehe. Ona je prošle godine predstavila singl „O da“, koji je naišao na savršene reakcije regionalne publike, a uz to ima i skoro svakodnevne nastupe. Ipak, ističe kako joj je prethodna godina bila izuzetno teška.

– Zadovoljna sam svakim korakom i svakim projektom, kao i plodovima rada. No, prethodna godina je bila godina kada mi je fokus najmanje bio na karijeri, jer sam prolazila kroz neku fazu ličnog razvoja, a u jednom momentu čak i depresije koja se jako odrazila na moj fokus u bilo kojem pravcu. Ipak, smatram da je to veliki blagoslov, jer sam mnogo naučila i sada znam koji su mi ciljevi kada je riječ o karijeri. Uz to su mi i moja svrha kao čovjeka, te smisao života kristalno jasni – kaže ona i dodaje da je nova godina donijela promjene na poslovnom planu.

– Ove godine sam odlučila da cijeli tim ljudi, s kojima radim od nekog mog početka, promijenim. Kada biram ljude s kojima radim bitno mi je da su kreativni, požrtvovani i spremni da daju svoj maskimum, a prije svega, presudno mi je da su dobri ljudi. Nisam neko ko može da ima polovične odnose zarad nekog „interesa“, jer prosto nisam takva, a samim tim ne želim takve ljude u svom okruženju – kaže ona.

Rialda nam otkriva i to kojim kriterijima se vodi kada bira pjesme koje će snimiti.

– Uvijek biram ono što osjećam. Kvalitet mi je, kada govorimo o zuvuku, produkciji i tekst, jako bitan. Nikada ne bih mogla da pjevam neke gluposti, što ne znači da imam nešto protiv njih. Volim da se unesem u svaku svoju pjesmu, da živim i srastem s njom, te da radim na njoj, jer tako znam da nema greške – objašnjava nam Rilada, ne krijući da je jedna od onih žena koje vole da same sebi stvaraju prilike.

 Poslovni planovi

– Pravog momenta nema, pravi momenat se stvara. Ako želiš da ostvariš snove, moraš biti spreman da kucaš na sva vrata. Čak i ako je odgovor tri puta „Ne“, treba da kucaš dok ne bude „Da“. Nikad ne odustajem, jer sam 100 posto sigurna u sebe. Smatram da je skromnost mana i nikada nisam znala skromno da razmišljam. No, isto tako sam sprema da radim kao „luda“, a sve kako bih ostvarila želje i planove – kaže ona.

Rialda ne krije da se u Beograd preselila jer je smatrala da je on bolja opcija za muzičku industriju, kao i samo tržište.

– Volim Beograd i to što je „lud“ i „brz“, dok u sebi istovremeno ima mir i spokoj. Ništa u Beogradu mi nije teško palo i jako sam se brzo privikla na život ovdje. Kada je riječ o razlici između Beograda i Sarajeva, Beograd je drastično brži i haotičniji, ali nikada nisam pravila poređenje u tome šta mi je jedan grad dao u odnosu na drugi – kaže ona i dodaje šta joj iz Sarajeva najviše nedostaje.

– Najviše mi fali porodica, te onaj neki naš bosanski merak. No, uvijek kada poželim, ja dođem. Dolazim kada mi posao dozvoljava i nastojim da to bude što češće – kaže ona.

U rijetkim momentima kada ne radi, Rialda uživa u „običnim“ stvarima.

– Zaista volim svoj posao i nemam potrebu da se previše odmaram. No, kada sam slobodna, dani su mi ispunjeni raznim sadržajima. Volim, kada imam priliku, da ugasim telefon. To sam uvrstila u ozbiljan vid psihičkog restarta. Uživam i da kuham i spremam kuću. Ja sam neki miks domaćice i poslovne žene – kaže ona.

Pročitajte još