Šejla Ramović i Edin Šeko: Nismo vjerovali da će nam se desiti ljubav

Piše: Aldina Zaimović

Za jednu uspješnu i skladnu vezu potrebno je razumijevanje, povjerenje, poštovanje i komunikacija. Kada jedno od nas dvoje osjeti da drugu osobu nešto muči, pretvaramo se u detektive koji ne odustaju dok ne izvuku problem na vidjelo i u istom trenutku se taj problem rješava

 

Razgovarala: Aldina Zaimović

 

Ljubav zaslužuje mnogo više od jednog dana, od jednog simbolično obilježenog datuma u mjesecu. Zato smo joj produžili rok trajanja i kroz ljubavnu priču mladog bh. para pokazali koliko je lijepa i snažna i bez Valentinova i njemu sličnih praznika. Jedna od najpopularnijih bh. influenserica Šejla Ramović i diplomirani pravnik i fitness instruktor Edin Šeko, najbolji su primjer kako za pravu vezu treba proći vremena, ali da trenutak u kojem postane jasno da preko puta sebe imaš osobu koja sluša šta govoriš i s kojom ti sati razgovora prolete kao u času, treba znati prepoznati.

Zajednički prijatelji

– Upoznali smo se prije otprilike četiri godine. Oboje smo rođeni u Goraždu, gdje imamo nekoliko zajedničkih prijatelja s kojima smo izlazili, te smo se tako počeli i družiti. Prilikom prvog zvaničnog upoznavanja, s obzirom na to da smo ranije znali jedno za drugo, ali se nikada nismo upoznali, priznali smo jedno drugom da se ne simpatiziramo nešto posebno. Čak je Edin rekao kako mi je utišao storije na Instagramu, jer sam mu bila naporna (smijeh). S vremena na vrijeme smo izlazili s društvom i samo u takvim situacijama smo, zapravo, i bili u kontaktu. Uvijek smo imali mnogo zajedničkih tema i bili smo, onako, drugovi. On je meni pričao o svom, ja njemu o svom životu. U jednom trenutku smo došli do zaključka da smo previše slični i da takve dvije osobe ne bi mogle funkcionisati zajedno – govori nam Šejla, te otkriva kado se rodila ljubav između njih.

– Prije malo duže od godinu smo, igrom slučaja, izašli na kafu sami. Sjedili smo skoro pet sati i pričali neprestano. I tako pet dana zaredom. Tada nismo bili sigurni da smo jedno za drugo, ali smo znali da nam je lijepo kada smo zajedno. Ljubav se rodila malo kasnije.

U njihovom odnosu, pričaju nam, nije samo ljubav posebna, nego prijateljstvo i podrška koju nesebično pružaju jedno drugom.

– Od samog početka mi je mnogo prijalo njegovo društvo. Mišljenja su nam se poklapala u mnogim stvarima i vrijeme koje smo provodili zajedno mi je prebrzo prolazilo. A onda sam se počela zaljubljivati u mnogo njegovih osobina. Humor, iskrenost, način na koji priča, kako me gleda i kako se ponaša prema meni. Džentlmen, kakav se rijetko sreće. U njegovom prisustvu osjećam se sigurno, postao je moj štit. Postali smo najbolji prijatelji. Svakodnevno smo zajedno i nikada se nije desilo da se zasitimo jedno drugog. Također, povjerenje koje smo izgradili konstantno raste. Jedno drugom smo najveća podrška – govori nam Šejla.

I dok sa smiješkom gleda u svoju ljepšu polovinu, Edin nam otkriva koje su ga osobine kod Šejle najviše privukle.

– Jednostavno sam uživao u njenom društvu, skromnosti i iskrenosti. Nenametljivost i jednostavnost su neke od osobina koje su me najviše privukle.

Par zajedno uživa u treninzima, što Šejla nerijetko objavljuje na društvenim mrežama, ali i skijanju, koje, kako kažu, strastveno vole.

– S obzirom na to da smo većinu vremena zajedno, često to vrijeme ne bude isplanirano i sasvim je spontano. Ono u čemu zaista zajedno uživamo jesu treninzi i skijanje. Do prije godinu sam bila isključivo ljetni tip, ljetno dijete koje ove godine moli za snijeg na planinama. Uz Edina sam prvi put stala na skije, a već drugi put skijala s vrha Bjelašnice. Sada možemo da planiramo i zajednička zimovanja koja jedva čekamo- govori Šejla i otkriva kako su proveli Dan zaljubljenih.

Raduju nas sitnice

– A sada jedan istiniti kliše, nama je svaki dan – Dan zaljubljenih. Određeni, svijetu bitni datumi nama nisu od nekog značaja. A neki nebitni postaju bitni i takve pamtimo.
Da su datumi tek podatak o vremenu i da jedno drugom svakog dana iskazuju ljubav, Šejla je pokazala još na početku njihove veze.

– Nedugo nakon što smo počeli vezu bio mi je rođendan. Šejla je napravila poklon kakav ću zauvijek pamtiti i koji ćemo, i ona i ja, teško nadmašiti. Poklon nije bio skupocjen, ali mi je njime dala do znanja da je pamtila sve moje željice i pažljivo slušala sve rečenice i šale koje sam izgovorio u prethodnom periodu. I sve to spakovala u kutiju s najspecifičnijom čestitkom koju sam ikad dobio.

No, kreativnosti i romantičnog duha ne nedostaje ni Edinu.

– Često me obraduje sitnicama. Otkako smo zajedno, nikada nisam sama sebi stavila šećer u kafu, kesicu čaja u šolju…, to je nešto što on voli uraditi za mene, svaki put. Kad je riječ o poklonu, ja sam osoba za koju on kaže: „Nema ti se šta kupiti, sve imaš“, i slažem se. Nisam ja za neke velike poklone. S vremena na vrijeme me obraduje ružama, bez povoda, a ja kao klasično žensko odmah pitam: „Šta si sad uradio?“ (smijeh).

Iako su za godinu upoznali navike i želje jedno drugog, šejla i Edin ne padaju u zamku, te se trude da i dalje jedno drugo osvajaju svakog dana.

– Trudim se da mu budem podrška, da poslije svih manje lijepih stvari koje nas prate kroz život, počevši od lošeg dana na poslu pa nadalje, budem ta uz koju će ih lakše riješiti i zaboraviti – kaže Šejla.
Jednakom mjerom joj uzvraća i Edin.

Duboko su svjesni da su razumijevanje, povjerenje, poštovanje i komunikacija, ključ uspješnog odnosa.

– Kada jedno od nas dvoje osjeti da drugu osobu nešto muči, pretvaramo se u detektive koji ne odustaju dok ne izvuku problem na vidjelo i u istom trenutku se taj problem rješava. Sve okolo postaje nebitno, mjesto i okolnosti u kojima se nalazimo. Ne odustajemo dok sve ne bude uredu. Nikada nismo otišli na spavanje s nerješenim problemom – govore nam i otkrivaju šta je ključ njihovog harmoničnog odnosa.

– Obično kažu: „Suprotnosti se privlače“, a mi iz dana u dan dokazujemo upravo suprotno. Ljubav su osjećaji koje dijelimo. Prijateljstvo i poštovanje koje gradimo i njegujemo. Male riječi i velika djela koja učvršćuju naš odnos. U svakom odnosu postoje nesuglasice i bezazlene svađe. Kada dođe do toga, naučiš ih rješavati – kažu Šejla i Edin.

 

Pročitajte još