Opasni virus ne pita za boju krvi: Među zaraženima holivudske zvijezde i vladari

Piše: Redakcija

 AFP

U nekim zemljama broj zaraženih od corona virusa opada, kao što je slučaj u Kini, dok u Turskoj raste. Prvi slučaj corona virusa u našoj zemlji potvrđen je 5. marta 2020. godine, a svakim danom broj zaraženih i onih u samoizolaciji je veći. Na ovaj opasan virus nisu imune ni poznate osobe. Jedna od njih je i srbijanska dramaturginja Biljana Srbljanović koja je početkom sedmice objavila na svojoj Facebook stranici da je pozitivna na Corona virus i da trenutno čeka prijem u bolnicu. Srbljanović je istakla kako se zarazila iako ni suprug ni ona nisu nigdje putovali, da se nisu ponašali neodgovorno, te da je ona nosila rukavice i masku, pridržavajući se mjera samoizolacije.

– Izolacija pomaže, jer mi je muž negativan… Srećom, postoji jasan i efikasan protokol, od mog testiranja u subotu, do nedjelje popodne sam ubilježena, već sam obavijestila sve koji su iole mogli sa mnom biti u kontaktu u posljednje dvije sedmice. Pripremam se za odlazak u bolnicu i čekam odgovarajuću terapiju – napisala je Srbljanović.

AFP

Slavni britanski glumac, muzičar i producent Idris Elba, također je pozitivan na koronavirus. Holivdski glumac se iz samoizolacije oglasio na Twitteru gdje je kazao da se zasad dobro osjeća i nema nikakve simptome.

– Jutros je test za COVID-19 pokazao da sam pozitivan. Osjećam se dobro, nemam simptome, ali sam u izolaciji otkad sam saznao da sam zaražen. Ostanite kod kuće ljudi i budite pragmatični. Javit ću vam kako sam. Nemojte paničariti – kazao je Elba dodajući da njegova supruga Sabrina nema simptome, ali da još nije testirana.

– Ako vam je loše, ako ste bili izloženi, poduzmite nešto, to je jako važno. Sad živimo u podijeljenom svijetu, svi to osjećamo. No sad je vrijeme za solidarnost i da mislimo jedni na druge. Ovo je stvarno – rekao je gumac.

View this post on Instagram

Hola a todos, quería comunicarles que acabamos de recibir los resultados del test del Covid-19 y tanto @orianasabatini como yo dimos positivo. Por fortuna nos encontramos en perfecto estado. Gracias por sus mensajes y un saludo a todos 💪🏼💪🏼💪🏼 Ciao a tutti, volevo informarvi che abbiamo appena ricevuto i risultati del test Covid-19 e sia io che Oriana siamo risultati positivi. Fortunatamente siamo in perfette condizioni. Grazie per i vostri messaggi. Un saluto a tutti! 💪🏼💪🏼💪🏼 Hi everyone, I just wanted to inform you that we have received the results for the Covid-19 test and both Oriana and I have tested positive. Luckily we are in perfect conditions. Thanks for your messages. 💪🏼💪🏼💪🏼

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala) on

Argentinski fudbaler i trenutno najskuplji napadač „Juventusa“ Paulo Dybala potvrdio je prošlog vikenda da su on i njegova djevojka zaraženi Corona virusom.

– Pozdrav svima, htio sam vas obavijestiti da smo upravo dobili rezultate Covid-19 testa i da smo Oriana i ja pozitivni. Srećom, u vrlo dobrom smo stanju. Hvala na porukama i pozdravima – objavio je Dybala na Twitteru.

Ekspresno je reagirala i uprava „Juventusa“ koja je u svom saopćenju objavila kako je Dybala u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji od srijede, odnosno otkad su u izolaciji i Matuidi i Rugani, te da će liječnici pratiti njegovo stanje. Kažu, zasad je dobro i nema simptoma.

View this post on Instagram

Happy Mother’s Day! #mothersday P.S. I have completely recovered 🙏 To recapitulate: For one week I felt pretty bad and was mostly in bed, sleeping, with high fever and strong headache. The second week, the fever was gone but some light cough appeared and I felt very tired. By the end of the second week I felt totally fine. Cough is almost gone although I still cough in the mornings but then it completely goes away for the day! I’m fine! And now I’m just enjoying this time to reflect on many things and spend my time with my son. 🙏 Я думаю я полностью выздоровела. Коротко о течении болезни: В первую неделю мне было очень плохо и я почти все время лежала с высокой температурой и много спала. Я спала 12 часов за ночь и потом ещё часа 3-4 днём!!! Подняться было тяжело. Усталость сумасшедшая. Головная боль дикая. Во вторую неделю температура полностью ушла и появился легкий кашель. Усталость осталась. Теперь практически никаких симптомов нет. Только немного кашель есть по утрам, но потом он полностью уходит на весь день. Теперь я наслаждаюсь отдыхом и провожу время с сыном. Держитесь!!! 💪 #coronavirus #коронавирус

A post shared by Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial) on

Prelijepa Olga Kirilenko, jedna od najljepših žena i glumica svijeta se izliječila od opasnog virusa. Zanimljivo, Olga je odbila hospitalizaciju. Iako ima milione, kojima sebi može da priušti liječenje bilo gdje, Ukrajinka je kazala da ne želi da zauzima mjesto starijim ljudima i onima koji se bore za život.

– Hvala svima onima koji mi šalju lijepe želje, preplavljena sam ljubaznošću. Želim da iskoristim ovu priliku da odgovorim na najčešće postavljena pitanja koja me pitate, a koja se tiču Corona virusa. Zašto nisam u bolnici? Jer su bolnice pune i primaju samo pacijente koji se bore za život, ako sam dobro razumjela. Rečeno mi je da, ako se stanje pogorša, da pozovem hitnu pomoć. Gdje sam testirana? U bolnici, kad me hitna primila nakon što sam pozvala, jer mi je temperatura bila viša od 39 stepeni. Kako sam se testirala? Uzeli su mi bris iz grla. Gdje sam dobila Corona virus? Nemoguće je znati. Može biti bilo gdje. Mogla sam dotaknuti kvaku od taksija i dobiti ga odatle. Na površinama je! Temperatura mi je čak sedam dana bila 38. Ponekad i do 38,5 – napisala je Olga i prije nekoliko dana, povodom Dana majki objavila fotografiju na kojoj sjedi sa četverogodišnjim sinom Aleksandrom i uz nju informaciju da se potpuno oporavila od Corone. Na fotografiji Olga nosi zaštitnu masku na licu dok grli svog sina ispred kamina.

Rudy Gobert, košarkaš „Utah Jazza“, prvi je zaraženi košarkaš u NBA ligi, zbog kojeg je prekinuto i takmičenje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

– Gubitak čula mirisa i okusa definitivno su jedni od simptoma. Ne mogu osjetiti ništa već četiri dana. Da li je neko imao isto iskustvo? – napisao je košarkaš Utah Jazza.

AFP

Producenta Harveyja Weinsteina početkom marta proglasili su krivim za silovanje i seksualno napastovanje nekoliko žena. Nekoliko dana kasnije stigla je i službena presuda. Za svoje zločine dobio je gotovo maksimalnu kaznu, 23 godine zatvora koja je odmah stupila na snagu. Nedugo nakon presude seksualni predator saznao je i kako je pozitivan na Corona virus te je smješten u izolaciju u zatvoru u New Yorku u kojem odslužuje kaznu. Kako prenose strani mediji, bivši ugledni producent i holivudski moćnik sam se požalio čuvarima kako misli da je pozitivan na Corona virus, što se pokazalo tačnim nakon testiranja. Navodno se to dogodilo još prije sedam dana kada je prebačen iz zatvorske ustanove Rikers Island u kojoj su brojni zatvorenici pozitivni. Ipak, Harveyjev advokat tvrdi kako zasad nije dobio takve informacije. 67-godišnjem producentu zdravlje je od početka suđenja ionako narušeno te hoda uz pomoć hodalice, a na sud je posljednji put stigao u invalidskim kolicima.

FOTO: INSTAGRAM

Tom Hanks i njegova supruga Rita Wilson među prvim su američkim zvijezdama koje su dobile Corona virus. Par se zarazio tokom snimanja biografskog filma o Elvisu Presley u Australiji. Njih dvoje su se svojim vjernim fanovima javili iz izolacije i kazali kako u ovakvim situacijama treba pratiti savjete stručnjaka.

– Pozdrav, ljudi! Rita i ja samo želimo zahvaliti svima onima koji se ovdje u Australiji odlično brinu o nama. Zbog Corona virusa koji nam je dijagnosticiran, u karantinu smo kako ne bismo zarazili ostale oko sebe. Postoje oni kod kojih bi to moglo dovesti do ozbiljnih bolesti. Idemo dan po dan – napisao je legendarni Henks na društvenim mrežama.

AFP

Corona virus je pogodio i pripadnike plave krvi. Princ Albert od Monaka pozitivan je na Corona virus, saopštila je prošle sedmice kraljevska palača, dodavši da njegovo zdravlje “ne izaziva nikakvu brigu”, te da će nastaviti raditi iz izolacije. Međutim, nadzire ga njegov privatni liječnik i specijalisti bolničkog centra Princess Grace, koji nosi ime njegove majke Grace Kelly. Još uvijek nije poznato je li testirana njegova supruga Charlene. Princ je pozvao 39.000 stanovnika Monaka da poštuju karantenska pravila kako bi zaustavili širenje virusa, navodi se u saopćenju.

Pročitajte još