Jelena Jugović Tuncel: Moj kulturni vodič

Piše: Redakcija

Nekadašnja TV voditeljica i model, Jelena jugović Tuncel danas je uspješna modna dizajnerica, ali i majka dvogodišnjih blizanaca, kćerke Kaline Deniz i sina Aleksandra Merta. Iako je njen dan poprilično ispunjen brojnim obavazama Jelena pronalazi vrijeme da se opusti uz svoje omiljene knjige, filmove, muziku…

 

Knjiga

Mnogo volim da čitam, stoga uvijek knjigu koju upravo čitam stavljam kao najdražu, jer sam u fokusu sa njom. Trenutno čitam dvije knjige Oprah Winfrey  „Ono u šta sam sigurana“ i Isidore Bjelice „Poslednji put“. Obje knjige su mi odlične jer su motivacijske. Trenutno me inspirišu i svakodnevno mogu naći u njima snažnu poruku za novi dan.

 

Muzika

Generalo jako volim muziku i ne vezujem se naročito samo za jedan pravac. U našoj kući često se može čuti muzika osamdesetih, ali i longe.

 

Film

Film „What women want“ volim často da pogledam. Zanimljiv mi je način, kad muskarac može da pročita misli žena i shvati da ipak i sa tim ne zna šta mu je činiti i šta zapravo žene žele. To je američki igrani film snimljen 2000. u režiji Nancy Myers. Po žanru je romantična komedija s primjesama fantastike, a protagonist, čiji lik tumači Mel Gibson, uspješni direktor reklamne agencije sa seksističkim svjetonazorom koji odjednom stekne telepatske sposobnosti. Radnja prati njegove napore da se prilagodi novoj situaciji, i s vremenom mijenja svoj odnos prema ženama.

 

Serija

Volim klasiku poput serije „Sex and city“, ali one prve srijale, jer su inspirativne i opustajuće. Što se tiče turskih serija tu bih izdvojila „Vatanim Sensin“, gdje se opisuje jedan historijski period koji je manje bio opisan u historijskim knjigama.

 

Događaj

Nedavno sam bila u sarajevskom Narodnom pozorištu i pogledala predstavu koja me dojmila, a riječ je o predstavi „Ples sa Mozartom“. Kostimografski je smještena u pozni barok i rokoko. Izveden je u dva čina, a prvi je posvećen historijskim plesovima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti