Nikolina Kovač otkriva kako vrijeme provodi u izolaciji: Sada istinski osjećam dom

Piše: Aldina Zaimović

Pandemija Corona virusa nas je kao nikad ranije okrenula ka porodici, natjerala da zavirimo duboko u sebe i otkrijemo snagu za koju nismo ni znali da postoji, ali i da naučimo neke druge svakodnevne vještine. Tako je, naprimjer, naš proslavljeni fudbaler Edin Džeko kroz igru sa svojom djecom, pokazao i talent za slikanje, dok nas je glumac Gordan Kičić uvjerio da nije samo majstor scene već i gastronomije. Kako provodi dane u izolaciji, kroz dnevnik aktivnosti otkrila nam je pjevačica Nikolina Kovač.

– Organizovali smo život prema trenutnim okolnostima i moram priznati da je ovo za mene privilegija, jer osjećam dom u pravom smislu te riječi, toplinu doma, a to, vjerujte, nema cijenu. Za mene ovo nije karantin, jer čitam Selimovića, Andrića, sviram klavir, treniram, pravim zdrave obroke, vježbamo brojeve i slova, jer imamo predškolca u kući. Generalno, provodim vrijeme sa svojom porodicom i dodatno shvatam tu blagost i vrijednost, što neprocjenjivo cijenim, jer porodica je stub i temelj svega što vrijedi – rekla je Nikolina, te dodala:

– Ovu situaciju sam shvatila kao privilegiju da radim sve što volim, da radim na sebi, jer tu uvijek ima posla i da se radujem onom trenutku kada iz ove situacije izađemo kao pobjednici. Smatram da ćemo znati dodatno sve da cijenimo, a činjenica je da smo se kao ljudi mnogo uživjeli u uloge malih Bogova, a zanemarili sve one prave ljudske vrijednosti na kojima se zasniva čovječanstvo. Sada je pravi trenutak da svi obnovimo gradivo glavnih etičkih normi i da se radujemo onome što nam predstoji.

Pročitajte još