Alma i Anel Hadžić za “Azru”: U oktobru nam stiže sin

Piše: Aldina Zaimović

Bh. fudbaler Anel Hadžić i njegova supruga Alma postat će roditelji prvi put. O sreći zbog dolaska dječaka, trudničkim danima, te kako vrijeme provode u izolaciji, govore prvi put za naš magazin

 

Piše: Aldina Zaimović

 

 

Bh. fudbaler Anel Hadžić i njegova supruga Alma, diplomirana pravnica, trenutno žive najljepši period svog života. Prošle godine, krajem juna su priredili, kako mnogi kažu, vjenčanje godine, na kojem su okupili porodicu i brojne prijatelje. Iako su oboje gotovo cijeli život proveli izvan granica BiH, Alma rođena i odrasla u Beču, dok je Anel rođeni Velikokladušanin, nisu zaboravili svoje korijene, te su ceremoniju vjenčanja upriličili u jednom o sarajevskih hotela.

Početkom aprila mladi par je na društvenim mrežama podijelio sretne vijesti, kako će njihova porodica postati brojnija za još jednog člana. Njihova sreća je neizmjerna, za pola godine osjetit će čari roditeljstva prvi put.

Liječnički pregledi

– Radujemo se sinu… To su neopisive emocije. Ljubav za koju misliš da je velika, postaje veća, pomjeri sve granice za koje misliš da postoje. Imamo novu misiju u životu i to je izvesti naše dijete na pravi put ako Bog da. Sina očekujemo u oktobru – kazali su budući roditelji za magazin „Azra“.

Kako bi se spriječila zaraza Corona virusom, mnogi su zatvoreni u svojim domovima. Alma zbog novonastale situacije nema poteškoća kad je riječ o liječničkim pregledima.

– Na samom početku pandemije, s obzirom na to da Anel ne mora ići na treninge, vratili smo se u gornju Austriju, gdje imamo stan. Preglede obavljam u Beču i sve do sada prolazi u najboljem redu – govori Alma.

Vijest da će postati otac Anela je učinila najsretnijim čovjekom na svijetu.

– Oboje smo jako sretni i radujemo se našem sinu, koji će zasigurno obogatiti živote svih nas. To je i prvo unuče s obje strane. Kada sam saznao da je Alma trudna, osjećao sam se kao najsretniji i najbogatiji čovjek, suprug i budući otac na svijetu. Osjećaj je neopisiv bio tada i još traje – govori bh. fudbaler.

Trudnice obično svi žele da razvesele i ugode svakom njihovom zahtjevu, da li je i Anel takav, upitali smo buduću mamu.

– I prije trudnoće bio je jako pažljiv, tako da se ni sada nije ništa promijenilo, takva mu je narav i na tome sam jako zahvalna. Svaki dan nam je kao što je bio i ranije, pun ljubavi i smijeha. Ne bih rekla da sam zahtjevna trudnica, obavljam sve sasvim normalno sama kao i ranije, jer ne vidim razlog zašto ne bih. Osjećam se dobro i puna sam energije.

Da Alma nije tipična trudnica, uvjerio nas je i Anel, koji nam je otkrio kako „podnosi“ supruginu trudnoću.

– Iskreno, nisam primijetio da Alma ima nekih specijalnih želja u vezi s jelom i pićem, mada ih nije imala ni prije trudnoće. Ali uglavnom, ako bi izrazila neku posebnu želju, naravno da bih se potrudio odmah da to ispunim.

 

Kompletanu priču čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA

Pročitajte još