Kada je slavnoj glumci reditelj rekao da mu sjedne u krilo odbrusila mu je: Sjedi li ti i Tom Hanks

Piše: Redakcija

Foto: Carter Smith (Facebook)

Sharon Stone jedna je od rijetkih glumica koja je otvoreno govorila o duplim standardima koji vladaju u Hollywoodu u odnosu na muške kolege. Kada ju je Lee Cowan na CBS-u prije dvije godine pitao da li se, radeći u filmskoj industriji, susretala sa seksualnim uznemiravanjem, odgovorila je: „U ovom poslu sam 40 godina. Možete li zamisliti posao u koji sam zakoračila prije toliko godina. Izgledajući kako izgledam, dolazeći iz nedođije, Pennysylvanije i bez ikakve zaštite? Sve sam ja to vidjela“.

I danas se prepričava kako je Sharon jednom od reditelja, nakon što joj je predložio da mu sjedne u krilo dok razgovaraju, odbrusila pitanjem: „Da li ti i Tom Hanks sjedi u krilu?“.

Prije 20 godina vladala je jedna vrlo mizogina era. Mel Gibson, koji je tri godine stariji od mene, smatrao je da sam prestara da glumim uz njega – prisjetila se Sharon za njemački „Vogue“ samo jedne crtice iz Hollywooda.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti