Pablo Lyle, meksički glumac istukao čovjeka i ostavio ga da umre

Piše: Redakcija

Meksički glumac Pablo Lyle (33), kojeg publika ima priliku gledati u sapunici “Lažljivo srce”, proživljava pravu noćnu moru. Od prošle godine je zbog počinjenog ubistva u kućnom pritivoru na Floridi. Sudsko ročište zakazano za kraj aprila ove godine odgođeno je zbog pandemije, te će Lyle do daljnjeg boraviti u kući svog šurjaka, s električnom nanogicom. Pablo je u januaru tražio od suda na Floridi da mu bude dopušteno da se vrati kući u Meksiko, gdje mu živi supruga Ana Araujo (31) i njihovo dvoje djece, te da tamo čeka nastavak suđenja, međutim, sutkinja Marlene Fernandez-Karavetsos odbila je izručenje u Meksiko uz obrazloženje da ničim ne može garantirati da će se vratiti u Ameriku, a naročito što u slučaju nepovratka, Meksiko ga, prema međudržavnom ugovoru, uopće ne bi morao izručiti Americi.

Njegova lična tragedija se desila zadnjeg dana u martu prošle godine, kada se sa suprugom, devetogodišnjom pokćerkom Arantzom i šestogodišnjim sinom Maurom vraćao kući s odmora u Miamiju. Pablov šurjak Lucas Delfino, inače arhitekt koji živi na Floridi, vozio ih je prema aerodromu te se u jednom trenutku ispriječio drugom vozilu, shvativši da je ušao u pogrešnu saobraćajnu traku.

Video shows actor Pablo Lyle punch driver in road-rage death

Bijesni vozač, 63-godišnji Kubanac Juan Ricardo Hernandez, na semaforu je izašao i počeo rukama udarati u prozor njihovog džipa.

Lucas je tvrdio kako mu je Kubanac sve vrijeme dok je lupao govorio da je idiot i da su u tom trenutku djeca plakala, zbog čega je izašao iz automobila i nastavio svađu. Kamere s obližnje benzinske pumpe snimile su kako se Delfino vraća prema svom vozilu, ali u tom trenutku iz njega je izašao Pablo, potrčao prema Kubancu i počeo ga udarati šakom u glavu. Na snimku se vidi kako se čovjek srušio, u tom trenutku Pablo nije ni provjerio u kakvom je stanju nokautirani Kubanac, koji je ostavljen da umre na cesti, već se vratio u džip i rekao Delfinu da nastavi put prema aerodromu.

Međutim, nije otputovao, samo je porodicu poslao za Meksiko, dok je on ostao na Foridi. Vjeruje se da ga je grizla savjest te je ubrzo uhapšen.

Kako je platio kauciju od 50.000 dolara, nije morao u zatvor, već je smješten kod šurjaka u kućni pritvor. Na prvom sudskom ročištu, koje je trajalo šest sati, branio se tvrdeći da je Hernandeza istukao jer se bojao da će im nauditi, kao i da se uplašio čovjeka koji je u tom trenutku trčao s pumpe prema njihovom autu. Ispostavit će se kasnije da je čovjek, zapravo, bio svjedok događaja koji je želio zapisati broj tablica s njihovog terenca.

– Dogodila se užasna tragedija, ali nisam imao namjeru nikoga ubiti – kazao je na sudu.

Kada ga je tužiteljica pitala zašto nije pomogao čovjeku ako je vidio da ga je srušio na zemlju, već je vozaču rekao da vozi prema aerodromu, odgovorio je kako se bojao da će Hernandez ustati, možda čak i izvaditi oružje te ih napasti.

U prilog mu nije išlo ni svjedočenje studentice Jessice Roche, koja se na raskrsnici gdje se sve zbilo zatekla i svjedočila tragediji.

Tvrdila je da je Pablo bio agresivan, da je sve vrijeme imao stisnutu šaku te Hernandeza udario, iako je ovaj ispred lica držao prekrižene ruke i na španskom jeziku plačući vikao: “Ne! Molim vas, nemojte me udariti!”. Philip Reizenstein, jedan od dvojice glumčevih advokata, pokušao ju je isprovocirati suvislim pitanjima tipa: da li ona ima nešto lično protiv njegovog klijenta, na što je ona odgovorila: „Ljuta sam zbog toga što je učinio. Ne možete osobu ostaviti da umre na cesti. To ne biste učinili ni životinji, je li tako?“.



Ljubav s Anom

Uz Pabla je sve vrijeme njegova supruga Ana, koja se fanovima ovih dana zahvaljuje za podršku. Upoznali su se kad joj je bilo samo 14 godina, a poslije 10 godina ponovo su se sreli, nakon što se Ana razišla s partnerom s kojim je dobila kćerku Arantzu, koju je Pablo prihvatio kao vlastito dijete. Obećao je kako nikada neće izigrati djevojčicino povjerenje, budući da ga je prihvatila kao očinsku figuru. Ana i Pablo su se vjenčali 2014. godine, a na dan vjenčanja su krstili i svog sina Maura.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti