Prije rođena izgubila je sestru blizanku, borila se s emocionalnom nestabilnošću, a sada je sretnije nego ikad

Piše: Aldina Zaimović

LOS ANGELES, CALIFORNIA – JANUARY 19: Sophie Turner attends the 26th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 19, 2020 in Los Angeles, California. Rich Fury/Getty Images/AFP

Sophie Turner, svjetsku slavu stekla je kroz ulogu Sans of the Stark porodice u mega popularnoj seriji „Game of Thrones“, u vrijeme čijeg snimanja se borila s ozbiljnim mentalnim i zdravstvenim problemima. Kako svaki kraj ima svoj novi početak, tako je i Sophie svoju sreću pronašla nakon završenog snimanja osme sezone ove serije, a kako svjetski mediji nagađaju, glumica bi se uskoro mogla ostvariti i u ulozi majke

 

Piše: Aldina Zaimović

 

Sredinom februara ove godine svjetske medije preplavila je vijest kako će poznata glumica iz serije „Game of Thrones“, Sophie Turner i njen suprug Joe Jonas postati roditelji. Iako par još nije službeno potvrdio ovu informaciju, 24-godišnju zvijezdu serije u posljednje vrijeme viđamo isključivo u širokoj odjeći, koja joj skriva stomak. Prije nekoliko sedmica izvor blizak Sophie potvrdio je da ona pažljivo bira šta će nositi u javnosti, kako bi trudnoća ostala tajna.

– Sve drže u tajnosti, ali njihove porodice i prijatelji su jako uzbuđeni zbog trudnoće. Sophie je promijenila cijelu garderobu kako bi se prilagodila svojem tijelu.

Otkad su objavili svoje zaruke, 2017. godine, Sophie Turner i Joe Jonas postali su omiljeni holivudski par. Nerijetko ih viđamo u javnosti, a često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama. Vezu su ozakonili brakom prošle godine prvo u Las Vegasu pred imitatorom Elvisa Presleya, a u junu su imali glamuroznije vjenčanje u Francuskoj. Slavlje je bilo na luksuznom imanju u Provansi, gdje se nalazi  dvorac iz 18. stoljeća. Sophie je često isticala kako je s Jonasom sretna te da se sjajno razumiju, s obzirom na to da su oboje u showbizu. Joe Jonas je prije braka sa Sophie bio u vezama s pjevačicom Taylor Swift, kantautoricom i glumicom Demi Lovato, te modelom Gigi Hadid.

Gubitak sestre blizanke

Sophie Turner rođena je 21. februara 1996., u Northamptonshireu, ali kad je imala dvije godine, s porodicom se preselila u Warwickshire. Njena majka Sally Turner, bila je učiteljica vrtića i radila je s djecom sa posebnim potrebama. Otac, Eddie Turner imao je vlastiti biznis, pa su se o Sophie brinula starija braća James i Will. Glumica je uvijek isticala kako je njeno djetinjstvo bilo kao bezbrižna zabava.

– Imali smo svinje, štale i štap, pa smo koristili svaku priliku da kopamo u blatu.

Priznala je i kako je prije rođenja izgubila svoju drugu polovinu, jer kada je njena majka zatrudnjela treći put, liječnici su budućim roditeljima morali otkriti loše vijesti. Nakon što su im kazali kako očekuju blizanke, dogodila se komplikacija zbog koje jedna blizanka nije došla na svijet. U ranoj dječijoj dobi glumica je patila od trichotillomania i jednom potpuno ostala bez trepavica. Odrastajući, spalila je sve dječije fotografije u kojima je bila bez trepavica.Kada je imala samo tri godine, već je bila u dječijem pozorištu„Playbox“.

– Ovdje je vladala nevjerovatna atmosfera. Upozorištu nisu istjerali glumca iz djeteta, dopustili su nam da to budemo sami.

Studirala je u Warwick osnovnoj školi, gdje je, također, aktivno sudjelovala u radu kruga dječije drame. Vrhunac života školskog pozorišta bio je igra „The Wizard of Oz“, gdje je mlada glumica igrala Scarecrow.

Uloga života

Kad je imala 11 godina, otišla je u King’s High School za djevojke, gdje je pronašla svoju najbolju prijateljicu Indiju. Djevojka nije prestala pohađati nastavu u„Playboxu“, a tu je bio profesor koji djeluje lokalno i kojije rekao studentima o lansiranju velikog HBO projekta.

Godine 2011., Sophie Turner pojavila se na velikom ekranu kaoSansa Stark u mega popularnoj seriji „Game of Thrones“.Da bi postala jedna od glavnih članica najambicioznijeg projekta u historiji serije, Sophie se morala ofarbati, pa je od plave nježnice stigla do crvenokose zvijeri. Nova boja kose odlično joj je pristajala te je glumica odlučila da je više ne mijenja. Iako je u prvim sezonama mnogi nisu voljeli zbog karakterne osobine uloge koju je igrala, u posljednjoj sezoni postala je jedan od omiljenih likova.

Glumica je bila zajedno na testu s Macy Williams, koja je na kraju igrala Sansinu mlađu sestru Aryju Stark. Na setu je Sophie pronašla još dvije prijateljice Natalie Dormer i Linu Hidi.

Uloga Sanse Stark donijela joj je veliku slavu, odgovornost, brige, ali i nekoliko nominacija za prestižne filmske nagrade, što joj je omogućilo i finansijsku nezavisnost,tako da sada Turner ima mali stan u Londonu.

Desetogodišnja avantura

S posljednjom epizodom HBO-ovog serijala, zatvorila je iza sebe desetogodišnju avanturu, koja ju je iz anonimne tinejdžerice pretvorila u svjetsku zvijezdu. Taj status, samo nekoliko sedmica nakon prikazivanja posljednje sezone, potvrdila je i glavnom ulogom u holivudskom akcijskom spektaklu „X-Men: Dark Phonex“.

– „Game of Thrones“ toliko mi znači u životu da sam se od nje opraštala nekoliko puta. Bilo je nemoguće organizirati samo jednu večer tulum, nego sam s prijateljima i kolegama više putaslavila – otkrila je Sophie, koja smatra kako je pravi oproštaj od serije bio snimanje njenih posljednjih scena.

Nakon  završetka serije koja ju je proslavila Sophie je dala intervju za „Sunday Times“ u kojem je otkrila kako je tokom snimanja popularne serije imala ozbiljne probleme s mentalnim zdravljem.

– Moja adolescencija se provlačila po medijima, zbog čega mnogo žalim. U ovo doba društvenih mreža mislim da bih bila mnogo zdravija da me se nije stalno fotografiralo od 13. godine, u doba kada su mlade djevojke najnesigurnije – rekla je Sophie.

Emocionalna nestabilnost

Kako se u tom periodu njeno tijelo počelo mijenjati, postala je opsjednuta brojanjem kalorija, a konstantno praćenje medija samo ju je bacalo sve dublje u depresiju.

– Kada sam imala 17 ili 18 godina, iznenada mi se usporio metabolizam, što se jako vidjelo na mojoj koži. Ljudi su govorili da ne znam glumiti, da sam debela i da mi koža izgleda kriminalno. Stalno sam o tome razmišljala pa je došlo do toga da dnevno pojedem samo šaku orašastih plodova – priznala je glumica.

Loša prehrana i emocionalna nestabilnost doveli su je do većih problema pa je izgubila menstruaciju na godinu, što je bio krajnji znak da mora zatražiti profesionalnu pomoć. U tom teškom periodu upoznala je sadašnjeg supruga Joea Jonasa, člana benda „The Jonas Brother“, koji joj je uveliko pomogao da se izvuče iz depresije.

– Rekao mi je: „Ne mogu biti s tobom dokle god sebe ne zavoliš. Ne mogu podnijeti da više voliš mene nego sebe“. Mislim da mi je ovom rečenicom na neki način spasio život – otvoreno je kazala Sophie, priznajući da su čak i prekinuli na jedan dan, što je oboma jako teško palo.

Ipak, profesionalna terapija i podrška supruga pomogla joj je da zavoli sebe i počne razmišljati pozitivnije o svom tijelu.

– Mnogo bolje se osjećam. Sada mogu reći da volim sebe u većoj mjeri nego prije. Mislim da se čak nisam uopće voljela. Ali, sada sam s nekim ko, ipak, vidi moje kvalitete i svakog danamikaže da me voli. To vas natjera da se vidite njihovim očima i zavolite sami sebe – zaključila je glumica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti