Aida Halilović, prepoznatljivo TV lice: Maštamo o tome da Sienu odvedemo u grad po kojem je dobila ime

Piše: Mirela Kukan

Aidu Halilović, prepoznatljivo TV lice, odavno nismo vidjeli putem malih ekrana. Za sve one koji su se pitali zašto, odgovor donosi „Azra“. Prije pet mjeseci, naime, Aida se ostvarila kao majka i trenutno uživa sa suprugom Sašom i kćerkicom Sienom u porodiljskom odsustvu. Uz njih je i Sašina 11-godišnja Hana.

Predivna vijest o trudnoći Aidu je zatekla na mjestu rukovoditelja Sektora za vizuelni identitet na RTRS, kuće u kojoj je bila sedam godina novinarka i voditeljica te u koju se vratila nakon sedam godina provedenih na mjestu portparola M:tela.

 

– Poslije skoro 20 godina radnog staža, izgleda da je bilo vrijeme za dužu pauzu – kaže nam Aida, jedna od onih zaposlenih žena koja nikada do sada nije bila na bolovanju, a ni godišnji odmor nije nikad koristila do kraja.

Odlučili da nikome ništa ne govore

Na takvom godišnjem bila je lani u proljeće i sa svojim dugogodišnjim partnerom Sašom, kao što su oduvijek imali običaj, planirala jedno od kraćih putovanja. Oduvijek su gajili veliku ljubav prema Italiji, koju su gotovo cijelu obišli, a jedan od tamošnjih gradova ostao im je vječni simbol. Samo nekoliko dana pred prošlogodišnji put u Sienu i Rim, saznali su za njih čarobnu vijest koja je bila i više nego dovoljan razlog da otkažu putovanje.

– Došli smo kući, sjeli u kuhinju i gledali u magnete na frižideru od kojih je nekoliko iz Siene i sjetili se kako smo, kada smo već jednom bili tamo, toliko opčinjeni ljepotom i posebnom emocijom tog grada poželjeli da, ako nekad budemo imali djevojčicu, damo joj ime Siena.  Bili smo zatečeni pomalo što nam propada putovanje, ali nas je velika želja da bude sve uredu, da bude djevojčica i da dobije jedino ime koje uopšte imamo u planu, dovela do 9. decembra kada se naša bellissima Siena i rodila – oduševljeno govori Aida, koja je tako nenadano godišnji odmor produžila bolovanjem.

Odlučili su da nikome ništa ne govore.

– Ja sam prvi put u životu postala sebična i nisam htjela da dijelimo tu vijest do samog porođaja. Sve je bio divno, čak sam i veoma teške mučnine, koje su baš dugo trajale, dobro podnosila, jer sam samo mislila o bebi. Cijelo ljeto sam provela u stanu, odmarajući po danu i šetajući navečer. Svakog dana sam pazila na sebe, hranila se zdravo, slušala divnu muziku i strogo se pridržavala savjeta koje sam dobijala od svog dragog dr. Milića iz privatne klinike „Jelena“. Trudnoća je odmicala, a ja sam gubila kilograme zbog mučnina i povraćanja, pa smo sve uspjeli da sakrijemo čak do 8. mjeseca. Ne volim ljeto, i čim se završilo meni je počela da se vraća energija, a zadnji trimestar sam baš uživala. Polako smo počeli da pripremamo sve za dolazak bebe i jedva sam čekala da je vidim. Počela sam da pričam s njom jos tog dana kada sam saznala za trudnoću i pratila njen rast putem aplikacije u telefonu, ali i na pregledima – priča Aida.

Kompletnu priču čitajte u aktuelnom broju magazina AZRA.

 

Pročitajte još