Merima Prguda otkriva na koji događaj je naročito ponosna

Piše: Redakcija

Producentica, novinarka i prezenterka na N1 televiziji Merima Prguda, svoju novinarsku priču počela je sa samo 19 godina. Nakon iskustva u jutarnjem, dječijem, zabavnom i večernjem programu prelazi u informativnu redakciju. Skoro svakodnevno u bh. domove donosi vijesti i informacije kako iz naše zemlje, tako i iz svijeta. Pred Merimu smo ovoga puta stavili nešto drugačija pitanja, kroz koja nam je otkrila svoju omiljenu knjigu, film, ali i događaj koji je naročito čini ponosnom

Knjiga
Omiljena knjiga mi je Kafkin “Proces”. Osim što uživam u teškom štivu, jer me kao takvo potpuno uzima sebi pa se isključim iz trenutka i prostora u kojem sam, to je također i prvi roman, triler, koji sam pročitala da me u potpunosti zaokupio, te sam ga pročitala još dva puta. I mogla bih opet. Ima sjajnih rečenica, radnja je odlično koncipirana i ima snažnu poruku koju svaki put iznova drugačije protumačim.

Film
Omiljeni film mi je horor priča koju donosi “Conjuring”, ali prvi dio. Uživam u tim temama i, kako navedoh ranije, isključe me i odmore. Film “Conjuring” dijeli definitivno tu titulu s filmom Ademira Kenovica “Savršeni krug”. Taj film je obilježio jedan period mog života kojeg se nerado sjećam, ali film mi je beskrajno drag i blizak. Naš sjajni Mustafa Nadarević i ta ekipa u filmu su maestralno i s mnogo duše iznijeli tu priču.

Serija
Omiljena serija uz koju sam odrastala mi je “One tree hill”. Sjajno je urađena i nekako me vrati uvijek u neko fino, bezbrižno vrijeme… Ni brige ni pameti, samo škola i odmor uz TV. Od novih “Taboo” i beskrajno mi je žao što neće nastaviti da se snima.

Muzika
Kada je riječ o muzici, tu sam fan svega što je napravljeno u ’80-im i ’90-im godinama, a „Metallica“ je omiljena grupa ikad. Nenadmašivi su i oni i muzika i zvuk i sve što su ikad uradili. Posebno je i to koliko dugo su opstali na sceni. Meni su obilježili odrastanje i ostala sam im vjerna.

Događaj
Omiljeni događaj, rekla bih Oskar i Danis Tanović “Ovo je za BiH!”. Nenadmašno. Mnogo se ponosim svim tim ljudima koji nas predstavljaju u svijetu u sjajnom svjetlu. Pametni, kreativni, uspješni… glumci, režiseri, dizajneri, kreativci, frizeri… Da nije njih, bili bismo crna rupa.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti