Poslovna psihologinja, voditeljica i pjevačica Medina Hadžić: Najveći uspjeh je ostati vjeran sebi

Piše: Aldina Zaimović

Tešanj se posljednjih godina transformirao u pravo malo privredno čudo. Bogat je mineralnom vodom, stranim i domaćim kompanijama, koje zapošljavaju gotovo 25 posto aktivne radne snage. Historija mu je značajna, kao i uspjeh mladih i talentiranih ljudi kako u gradu Tešnju tako i van njega. Jedna od njih je i Medina Hadžić mlada i talentirana poslovna psihologinja, urednica i voditeljica, glumica i pjevačica. Medina (27) trenutno radi na Radiju M, dok ste je ranije imali priliku vidjeti i čuti na jutarnjem showu „Udri muški“. Glumica je punih 15 godina u Bosanskom pozorištu Tešanj, za koje kaže da joj je druga kuća.

– Mogu reći da je Bosansko pozorište Tešanj moja druga kuća koja me prvenstveno izgradila kao ličnost, a dala mi je i vjetar u leđa za sve što sam radila u životu. Pjevanjem se nikada nisam profesionalno bavila, ali je dio mene i nešto što me ispunjava u svakom segmentu mog života.

Medina je također pjevala i s poznatom pjevačicom Kaliopi, a kako je do toga došlo otkrila je za naš magazin.

– Godine 2013., sam osvojila prvo mjesto na Kaliopi fan Festivalu u interpretaciji njenih pjesama i dobila priliku da je upoznam, pjevam s njom i provedem nekoliko dana kod nje u Skoplju. Pjevati rame uz rame s Kaliopi je osjećaj koji se ne može opisati, to je žena koju izuzetno cijenim i poštujem i neko ko će uvijek biti uzor u mom životu.

Medina trenutno učestvuje na još jednom takmičenju u kojem svako od takmičara i takmičarki je imao slobodu i kreativnost da snimi cover video od ponuđenih pjesma. Ona je obradila pjesmu „Bolji nego ja“ Amira Kazića Lea, a spot je snimila na tešanjskoj tvrđavi.

– Definitivno uz najbolje prijatelje dobru volju i puno kreativnih ideja snimila sam cover video, odnosno pjesmu i spot koji izgleda na svjetskom nivou sudeći po komentarima publike i žirija. Vodim se motom: „Kako radite male stvari govori o tome kako ćete raditi velike“. Iako je teško mislim da je najveći uspjeh ostati vjeran sebi u ovom svijetu koji te stalno pokušava pretvoriti u nešto što nisi. Sve što radim u životu radim sa emocijom, jer nas emocija čini čovjekom – kazala nam je Medina za kraj.

Info više:

Medina je kao srednjoškolka u drugom razredu Gimnazije “Musa Ćazim Ćatić” u Tešnju zaplovila u novinarske vode kao volonter na Radio Tešnju. Inače je kroz srednjoškolsko obrazovanje bila aktivna u raznim NVO kao aktivistkinja. Godine 2005., postaje član Bosanskog pozorišta Tešanj i iza nje je dug spisak odigranih predstava, a često s radošću ističe da je “Pozorište njena druga kuća koja joj je otvorila mnoga vrata i pomogla da postane ono što je danas”. Postaje solistkinja OM Tešanj, a poslije, po odlasku na studije u Sarajevo, i solistkinja AkaDemije Pink Panter Sarajevo.

U Sarajevo je došla da studira Opštu psihologiju i poslovnu psihologiju i to joj je pomoglo da stekne opća znanja iz elementarnih psiholoških područja sa posebnim osvrtom na menadžment. Kroz školovanje će poseban fokus staviti  na organizacijsku psihologiju i psihologiju komuniciranja.

Uz studiranje i se bavi humanitarnim radom u Fondaciji CURE, IECM, YIHRI, a sve vrijeme se bavi i pjevanjem. Godine 2013., osvaja prvo mjesto na Internacionalnom Kaliopi fan festivalu i, kao prvoplasirana, odlazi u Skoplje u posjetu muzičkoj pop zvijezdi Kaliopi. Poslije uspješnog studiranja vraća se u Tešanj gdje počinje raditi kao novinarka i voditeljica u radio ZOS. Kroz saradnju Radio ZOS-a i Radia Otvorena mreža postaje radijska i televizijska voditeljica i postaje član kolektiva emisije “Udri Muški”. Poslije godinu dana se seli u Sarajevo i postaje novinarka i radio i tv voditeljica Otvorene Mreže, dok je danas možete slušati na Radio M kao urednicu i voditeljicu.

Pročitajte još