Žene kojima brak nije najbolji ugovor karijere

Piše: Redakcija

Piše: Nermin Demirović

 

Nije tajna da uspješni ljudi privlače druge uspješne ljude. I za poznate profesionalne sportiste to se često može reći, a često se veze takvih osoba završe brakom. Rezultat može biti da se dođe do itekako moćnih parova. Ali nisu svi supružnici stvoreni jednaki. Neke supruge profesionalnih sportista mnogo su više od lica koja sjede na tribinama i navijaju za svoje muškarce. One su svoje uspjehe postigle same, zahvaljujući svojim talentima i radu i zaslužuju priznanje zbog toga. To što su kasnije pronašle i uspješnije životne saputnike je još je jedna pozitivna stvar.

Legitimno je i to što se mnoge žene odluče u brakovima s poznatim i bogatim sportistima biti „domaćice“ koje imaju obavezu tu i tamo pojaviti se na nekom događaju ili ponešto obaviti na društvenim mrežama, ali ovog puta govorimo o uspješnim ženama, a da za taj uspjeh nije zaslužan njihov brak. Potpis kod matičara za njih nije najbolji ugovor karijere, bar kada je riječ o poslovnom aspektu.

 

La La Anthony

La La Anthony i košarkaš Carmelo Anthony u braku su od 2010. godine.  Alani Nicole “La La” Anthony američka je televizijska ličnost, autor bestselera „New York Timesa“, poslovna žena, producentica i glumica. Ona je žena kojoj nije trebalo prezime Anthony, bez obzira što se zna koliko ono vrijedi u svijetu sporta. La La je bila domaćin nekih od najpopularnijih reality emisija svih vremena, uključujući hit VH1 serije “Miris ljubavi”.

 

Gisele Bundchen

Gisele Bundchen i Tom Brady, igrač američkog fudbala, koji je jedan od najpopopularnijih sportista u Americi, u braku su od 2009. godine. Nije lagan zadatak za Gisele nadmašiti slavni status legendarnog NFL-ovog kvoterbeka, ali je ona više nego dostojna zadatka. „Forbes“ procjenjuje da je „teška“ blizu 400 miliona dolara, pa je Brady i sam rekao da mu supruga ima ugovore koji mu omogućavaju da uzme manje novca od New England Patriotsa kluba u kojem je toliko želio ostajati zbog osvojenih titula.

 

Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll i poznati fudbaler Barcelone Gerard Pique u braku su od 2011. godine. Ona je kolumbijska pjevačica i tekstopisac. Od malena se bavila pjevanjem i trbušnim plesom. Prva dva albuma prodala je u više od 10 miliona primjeraka. Njena službena pjesma za FIFA Svjetski Kup 2010. godine, „Waka Waka“, postala je najprodavanija pjesma s ovog događaja ikada. Spot za ovu pjesmu pogledalo je dvije milijarde ljudi.

 

Ciara

Foto: AFP

Ciara i Russell Wilson igrač američkog fudbala u braku su od 2016. godine. Ciara je već nagrađena Grammyjem jedno desetljeće prije nego je njen suprug, napadač iz Seattle Seahawksa, potpisao ugovor koji će ga učiniti najplaćenijim igračem u historiji NFL-a. Dovoljno je reći da je njen debitantski album “Goodies” tri puta bio platinast kad je imala samo 19 godina. Ostvarila je i glumačke uloge.

 

Elisha Cuthbert

View this post on Instagram

Ski trip with @dionphaneuf ❤️🎿

A post shared by Elisha Cuthbert (@elishaphaneuf) on

Elisha Cuthbert i profesionalni hokejaš Dion Phaneuf u braku su od 2013. godine. Elisha je glumica čiji su filmovi na blagajni zaradili približno 436 miliona dolara. Iza nje je mnoštvo glumačkih nagrada. Njena karijera je uspješna i na malim ekranima i filmskom platnu. Na TV-u je glumila u revolucionarnoj seriji “24”, a odnedavno i Netflixovom “Ranču”. Od 2003. do 2005., Cuthbert je glumila u “Ljubav zapravo”, “Stara škola”, “Djevojka pored vrata” i “Kuća od voska”.

 

Ayesha Curry

Ayesha Curry i jedan od najboljih košarkaša današnjice Stephen Curry u braku su od 2011. godine. On je osvojio sve na parketu, a ona se proslavila na drugačiji način. Itekako je popularna TV i internet ličnost. Uglavnom, ako vam nedostaju neki prilično nevjerovatni savjeti i recepti za kuhanje, ona je prava osoba za vas, bilo kroz TV emisije ili njen YouTube kanal.

 

Noureen DeWulf

View this post on Instagram

A magical socially distant beach day🌞

A post shared by Noureen DeWulf (@noureen) on

Noureen DeWulf i hokejaš Ryan Miller u braku su od 2011. godine. On drži rekord NHL-a s najviše isključenja u jednoj sezoni, a ona kao glumica ima svoj rekord od uloge koju je igrala u čak 100 epizoda zaredom hit televizijske serije “Upravljanje ljutnjom”. Puna dva desetljeća neprestano radi na filmovima i televiziji, uključujući bokserske hitove “Ocean’s 13” i “Duhovi djevojaka prošlosti.” Teško da je Ryan više zaradio nakon ovakve njene karijere.

 

Jaime Edmondson

Jaime Edmondson i Evan Longoria popularna ličnost živopisnog imena koja dolazi iz bejzbola, u braku su od 2015. godine. Edmondson je diplomirala kazneno pravo na Univerzitetu Florida Atlantic. Radila je i nekoliko godina u policiji, ali je iz tog svijeta prešla u sasvim drugi i možda je baš to donijelo veliku popularnost. Slikala se za „Playboy“, a pojavljivala se i u popularnim reality emisijama.

 

Ann-Kathrin Gotze

View this post on Instagram

💛

A post shared by ANN-KATHRIN GÖTZE (@annkathringotze) on

Ann-Kathrin Gotze i njemački fudbaler Mario Gotze u braku su od maja 2018. godine. Ona ima titulu njemačkog top modela, proslavila se prije braka u nekoliko televizijskih emisija, a posuđivala je i glas popularnoj seriji animiranih filmova “Ledeno doba”. Iza nje je mnoštvo snimljenih reklama, a sve to je stiglo i prije braka s njemačkim junakom iz 2014. godine.

 

Anna Lewandowska

Anna Lewandowska i napadač Bayerna Robert Lewandowski u braku su 2013. godine. Njihova prezimena nisu pogrešno napisana, nego je upravo razlika u posljednjem slovu, ali Anna je itekako i prije braka bila uspješna, i to u sportu. Čak 29 puta bila je prvakinja Poljske u karateu, a ostvarila je mnoštvo medalja na međunarodnim takmičenjima. Ona je jedna od najboljih karatašica u svijetu i takmičila se na visokom nivou. Osim toga, ima liniju proizvoda zdrave hrane „Foods by Ann“.

 

Alex Morgan

Alex Morgan i američki fudbaler Servando Carrasco u braku su od 2014. godine. On je fudbaler, ali ona je top fudbalerka. Alex Morgan jedna je od najslavnijih svjetskih fudbalerki – globalna sportska ikona s dva naslova Svjetskog kupa za Sjedinjene Države i milionima dolara u ugovorima. Njeni ugovori nisu samo u klubovima, nego je na američkom kontinentu itekako zanimljiva sponzorima.

 

Pilar Rubio

Pilar Rubio i „Realova“ uzdanica Sergio Ramos u braku su od juna 2019. godine. On je osvojio sve, ali ona u brak nije ušla bez uspjeha. „FHM“ magazin joj je dvije godine uzastopno dodijelio titulu najseksepilnije žene na svijetu. Jedna je od najpoznatijih španskih TV voditeljica, a onda je ugrabila priliku u nekoliko španskih TV drama. Velike svjetske korporacije nude joj reklamne kampanje, ali je prilično izbirljiva i skupa.

 

Teyana Taylor

Teyana Taylor i NBA zvijezda Iman Shumpert u braku su od 2016. godine. Ona je kritički priznata pjevačica, ali je najveću slavu ugrabila 2006. godine, kada je uradila koreografiju za spot Beyonce i potpisala diskografski ugovor s G.O.O.D. muzika. Imaju jedan zajednički uspjeh koji nije baš čest. Shumpert je imao ulogu „babice“, sam je porodio suprugu prije pet godina, koristeći samo ono što je u tom trenutku imao u kući. Na svijet je stigla zdrava djevojčica.

 

Lisa Trede

Lisa Trede i fudbaler Thomas Muller u braku su do 2009. godine. Lisa Trede počela je vezu s njemačkom nogometnom superzvijezdom Thomasom Mullerom kad su bili tek tinejdžeri, a njih dvoje su se vjenčali kada su imali po 20 godina. Ona je gradila svoju nesvakidašnju karijeru u dresuri konja i na tom planu je svjetski poznata. Toliko je napredovala da su joj sponzori „Jaguar“, „Land Rover“ i „Roeckle“.

Pročitajte još