Amra i Adis Škaljo: Noina rođendanska bajka

Piše: Aldina Zaimović

Proslava, organizacija i veselje povodom rođendana djeteta od velike su važnosti roditeljima, koji pripreme sve kako bi njihovi mališani imali uspomenu za cijeli život. Bh. pjevač Adis Škaljo i njegova supruga Amra prošlog vikenda upriličili su veliku zabavu za prvi rođendan sina Noe, kojoj su prisustvovali članovi porodice i prijatelji. Nažalost, kako su nam kazali, Adisova sestra bila je spriječena doći, no u mislima je u svakom trenutku bila s njima. Mladi roditelji potrudili su se da sinu priušte pravu rođendansku bajku, o kojoj će mu zasigurno pričati kada poraste.

– Noina rođendanska bajka počela je u subotu u predivnom dječijem parku sarajevskog restorana na Zmajevcu. Posebnu radost donijela je činjenica da smo tog dana bili okruženi ljudima koje zaista volimo, porodicom i pravim prijateljima. Nažalost, trenutna situacija učinila je da su Noina tetka i još nekoliko prijatelja bili spriječeni doći, ali znamo da ćemo naknadno obilježiti ovaj važan dan i s njima – kazali su nam presretni roditelji.

Malenom Noi zabava uz likove iz crtića bila je posebno uzbudljiva.

– Nervoze prilikom organizacije nije bilo zahvaljujući dragim prijateljima i savršenom timu, Dinki i Emiru, koji su ispunili sve naše želje te učinili da Noa ima savršenu i jedinstvenu rođendansku dekoraciju i ukusne slastice, pa smo odmah bili mnogo opušteniji. Mala raja uživala je u čarima dječijeg parka, face paintingu, te druženju s najdražim likom iz crtića Mickeyem Mouseom – govori nam Adis.

Za Amru i Adisa ovo će biti dan koji će dugo pamtiti, pun emocija i utisaka, kojeg će, kako kažu, jednog dana rado prepričati Noi, a tu su i fotografije da im pomognu oživjeti čaroliju njegovog prvog rođendana.

–  Godina s Noom prošla je zaista brzo. Ne bismo željeli vratiti vrijeme, jer je svaki dan s njim poseban, pa nikako ne želimo propustiti ono što dolazi, ali bismo voljeli samo malo usporiti sve. Noa je sada već jednogodišnji dječak, prohodao je, a što nam donosi i nove izazove. Pravi je mali istraživač, voli da se igra pa je bio ravnopravan drugar na svojoj rođendanskoj zabavi, gdje je bio odlično raspoložen i stigao je „čačnuti” svih dvadeset drugara pojedinačno – kroz osmijeh nam govori zadovoljna mama i dodaje:

– Prethodna godina definitivno je za nas bila najljepša i najsretnija. Naš dom postao je igraonica jednog veselog dječaka, mjesto gdje se svakog dana dešava nešto novo, ljepše. Donijela je nova iščekivanja i ljepši pogled na budućnost. Ustvari, prethodne godine tata i mama dobili su svoj zajednički rođendan.

Podsjećamo, Adis i Amra Škaljo u bračnu luku uplovili su  2015. godine. Upriličili su dvije ceremonije vjenčanja, jednu u Sarajevu, za porodicu i prijatelje, a drugu, magičnu i nezaboravnu samo za njih dvoje, na otoku Santorini u Grčkoj. Bajkovito grčko vjenčanje za par je jedan od ljepših događaja, no dolaskom na svijet sina Noe mnoge stvari su se promijenile u njihovim životima, te svaki trenutak posvećuju prekrasnom malom biću.

Foto: Belma Čorbo – BelmaArt

Sve detalje rođendanske proslave čitajte u aktuelnom broju magazina Azra.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti