Hillary Clinton neprepoznatljiva, gubi li i Trump kontrolu nad svojim imidžom

Piše: Mirela Kukan

Kako se zahuktava izborna kampanja u Americi tako i društvene mreže sve više služe kao poligon za unutrašnju borbu demokrata i republikanaca pred ovogodišnje novembarske predsjedničke izbore u SAD. Sudeći prema fotografijama koje se objavljuju, udaraca ispod pojasa ne manjka, a niti zadiranja u privatnost. Simpatizeri ljutih rivala bore se i fotografijama, među kojima su posebno interesante neke koje glavne aktere američke političke scene prikazuju kako su izgedali u mladosti, a kako danas.

Pristalice Donalda Trumpa i Republikanske strake zadovoljstvo nalaze i u objavljivanju slika danas 72- godišnje Hillary Clinton koja pruža podršku predsjedničkoj kandidaturi demokrate Joea Bidena (77). A, kako Hillary Rodham Clinton danas izgleda prikazuje sljedeća fotografija:

Uz ovakve dijele se i slike iz njene mladosti:

Nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton i Hillary stupili su u brak 1975. godine pošto su se upoznali na Univerzitetu Yale, kada su izgledali ovako:

S druge strane, aktuelni amarički predsjenik Donald Trump koji će se boriti za još jedan mandat, predmet je brojnih karikaturalnih izričaja kojim uzvraćaju demokrate. Demokrate također tvrde da Trump gubi kontrolu nad svojim imidžom, izgleda sve starije, zbunjeno, izgubljeno, izolirano, potpuno bijele kose.

-Za kandidata koji nema ništa za ponuditi osim svog ega, to bi mogla biti njegova Ahilova peta – dodaju dok ga u mnogim izvještajima kritiziraju i da je potrošio mnogo više novca za igranje golfa, nego za sprečavanje širenja pandemije Corona virusa.

Njegove pristalice, pak, uzvraćaju slikom iz mladosti i poručuju da on nikada nije razgrađivao, nego gradio Ameriku.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti