Sve je počelo kada je mama podijelila prvi video u danima izolacije: Najmlađoj Instagram zvijezdi Nikoliji ni hakeri ne mogu ništa

Piše: Aldina Zaimović

Svakodnevne dogodovštine ove trogodišnje slatkice pod nazivom @kucna.devojcica, na radost više od 100.000 pratilaca, objavljuje mama Andrijana, rođena Beograđanka. Žive u Chicagu. Mogu da nam ukradu profil, ali ne i ljude koji nas vole, kaže Andrijana

 

Djevojčica koja u posljednjih nekoliko mjeseci plijeni pažnju na društvenim mrežama je trogodišnja Nikolija Vujović, koja živi u Chicagu i vjerovatno je najmlađa zvijezda Instagrama. Videoklipovi u kojima simpatično dječije komentira sebe, svoje drugare i svijet kojim je okružena, izazivaju salve oduševljenja onih koji je prate, a ima ih više od 100 hiljada. Svakodnevne dogodovštine ove trogodišnje slatkice na Instagram profilu pod nazivom @kucna.devojcica objavljuje mama Andrijana. Sve je počelo kada je Nikolijin prvi video podijelila u danima izolacije, ne očekujući koliko će njena „kućna djevojčica“ postati popularna. Nikolijina porodica, tata Željko iz Smedereva i mama Andrijana, rođena Beograđanka, već godinama žive i rade u Americi.

Corona je sve promijenila

– Imam 34 godine i rođena sam u Beogradu, živjela u Obrenovcu, a u srednjoj školi opet u Beogradu. Sa 21 godinom došla sam u Ameriku i tu upoznala muža Željka, koji ovdje vozi kamion. On je uglavnom kući vikendom i tada provodi vrijeme s nama. Radim u američkoj kompaniji za organizaciju sajmova „Freeman company“ – predstavila se na početku našeg razgovora Nikolijina mama.

Zanimljiva djevojčica Nikolija još ne ide u vrtić, a zbog Corona virusa ni mama ne radi, jer je njena firma zatvorena i tako će i ostati, vjerovatno, do kraja godine, s obzirom na to da su svi sajmovi otkazani. Kako se sve promijenilo, više nema potrebe ni za bebisiterkom koja je Nikoliju čuvala ranije, a nema ni mogućnosti da kao prije dođu bake ili tetka.

– Ranije su dolazile moja i Željkova mama, kao i moja sestra, pa su nam pomagale po nekoliko mjeseci. Prestala sam da radim 14. marta i od tada sam s Niki 24 sata dnevno – pojašnjava Andrijana.

Naravno, nije ni slutila da će objavljivanjem snimaka njena djevojčica početi nasmijavati „široke narodne mase“.

Niki s drugom Pajom

– Inače sam Niki snimala često otkad se rodila, jer mi je bila veoma zanimljiva. Mnogo prijatelja me je savjetovalo da bi ona bila odlična za neke reklame, jer je sva pufnasta i slatka. Ali, previše je bila mala, a ja sam imala mnogo obaveza i nisam tražila agencije za to. I ovo s Instagramom je krenulo slučajno. Izbacila sam snimak na svoj profil, kao što mnogi roditelji rade i nisam očekivala da će naići na takvu reakciju da su ga mnogi podijelili. Kasnije su to i razne novine objavile, i eto tako je došlo do svega ovoga – opisuje kako je došlo do toga da za svega nekoliko sedmica profil malene Nikolije ima je 111 hiljada pratilaca.

No, taj profil je hakiran.

– To je sve bilo novo za mene. Nisam znala kako sve to funkcioniše. Od Instagrama ništa nisam zarađivala, tako da mi opet nije toliko teško bilo, ali žao mi je snimaka i fotografija koje su nestale, kao i više hiljada poruka koje su nam pratioci slali. Kasnije, tačnije 17. maja, otvorili smo novi profil pod nazivom @kucna.devojcica i nakon mjesec i po imamo opet nešto više od 100 hiljada pratilaca, što je dokaz da mogu da nam ukradu profil, ali ne i ljude koji nas vole. I ovom prilikom želim da se zahvalim svima – ističe Andrijana.

Pojasnila nam je da je naziv„kućna djevojčica“ za Nikin profil izabrala nakon jednog njenog snimka, gdje se djevojčica „požalila“ kako sređuje svoju sobu, igračke i sve radi… Tpično za trogodišnje dijete, umjesto da kaže kako ona nije kućna pomoćnica, izgovorila je „kućna djevojčica“, što je bilo dovoljno za lavinu smijeha onih koji su vidjeli simpatični video.

– Nju nije teško snimiti, jer je takva po cijeli dan, još smješnija i zanimljivija, ali ne stignem da snimim, a i ne snimam je, naravno, po cijeli dan. Ona ima maksimalnu pažnju, gledamo da joj je svaki dan ispunjen i mnogo radimo s njom. Nas dvije smo kao drugarice i, iako ona ima samo tri godine, naravno da mama mora da se sluša i nije razmažena uopšte, bar ja tako mislim. Jedino je unuče u našim porodicama, tako da je mezimica svima otkad se rodila, ali trudim se da je ne razmaze – kazala je Andrijana i dodala kako je nakon rođenja kćerkice češće posjećivala porodicu u Srbiji.

– U Srbiju idemo uglavnom jednom godišnje u posljednje tri-četiri godine, ranije nismo tako često išli – dodaje, dok za sada zbog Corone novo, tako daleko putovanje nije moguće.

Otkud naziv „kućna djevojčica“

Svi koji prate @kucnu.devojcicu znaju da ona ima druga Paju, na kojeg se često žali kako neće da se igra s njom, te kako je našao novu drugaricu, a ponekad se i naljuti, jer ignorira njene želje i zahtjeve.

– Niki obožava djecu, društvo… Prvo se lijepo igraju, pa onda malo krene plakanje oko igračaka, pa ko je u pravu, a ko ne, pa opet se igraju i vole, pa se malo posvađaju i tako ukrug. Mislim da je to normalno za djecu tog uzrasta. Paja je inače dijete od naših kumova  i dvije godine je stariji od nje, ali se druže otkad se rodila. Osim Paje ima još drugarica i drugova i najsretnija je kad ide da se igra s njima. Gdje god da se pojavi, primijećena je, jer je takva kao što vidite i na snimcima. Liči i na mene i na tatu, ne mogu da ocijenim na koga više, karakterno pogotovo.

Niki živi u višejezičnoj sredini i, iako je još mala, odlično priča srpski, ali i engleski, a naredne godine, kada krene u vrtić, počet će s učenjem i španskog.

– Učim je sve kroz igru i zabavu. Takve i igračke kupujem, gdje razvija motoriku, maštu, kreativnost i na taj način mnogo lakše nauči. Ništa je ne forsiram,još je mala, ali sve “upija“, tako da nam za sad odlično ide – kaže Andrijana.

Priznaje da nije lako živjeti u dalekoj zemlji, bez blizine ostatka porodice, roditelja, prijatelja, no oni su već dugo u Americi, tako da su navikli.

– Stekla sam baš dobre prijatelje i ovdje. Navikla sam na ovu zemlju i sistem, tako da, osim Srbije, mnogo volim i Ameriku, ali svakako planiramo jednog dana da se vratimo – zaključuje Andrijana.

 

Dogodovštine kucne djevojčice moćete pogledati ispod

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti