U centru priče bit će unuk Miša, odnosno Nikola Kojo koji je danas otac dvojice sinova, od kojih je jedan na pragu “ludih godina”. Ljubitelje serijala obradovalo je to što će Mariju kao i nekada igrati Rialda Šebek. I dok se još čeka da se sazna šta će biti sa ulogom Bobe koju je 1977. u prvom dijelu preuzeo Vladimir Petrović i igrao je do kraja (“Žikina ženidba”, 1992), zna se da će 11. dio režirati Milan Konjević, kao i da je scenario za njega napisala Milena Marković.

Nedostajat će her Žika Pavlović čiji je smisao za humor ostao neprevaziđen. Publika mu se obraduje u svakoj reprizi “Ludih godina”, a serijala se, što sigurno znate, reprizira iz godine u godinu. A da li kao ljubitelji Gidre znate ove detalje o njemu?

Glumac je preminuo u Beogradu u 60. godini. Rođen je u Kragujevcu 1933. godine. Gidra je najčešće na malim ekranima bio nasmijan, a nosio je sa sobom priču o veoma teškom djetinjstvu.

Tragedije ga nisu slomile. U Kragujevcu je završio srednju školu za preradu mesa, voća i povrća. Nakon mature je godinu radio u fabrici konzervi „Crvena zvezda“. Bio je vredan, odgovoran i hrabar, i zaljubljen u umjetnost. Zato je i upisao Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi Raše Plaovića. Zanimljivo je da je u rodnom Kragejvcu bio član amaterskog pozorišta „Sveta Mladenović“ , a da je kao student prve godine Akademije glumio Mitkleta u “Koštani” u Narodnom pozorištu.

Zanimljivo je da je u rodnom Kragujevcu bio član amaterskog pozorišta „Sveta Mladenović”, a da je kao student prve godine Akademije glumio Mitkleta u “Koštani” u Narodnom pozorištu.

Dragomir Bojanić koji je bio član i Jugoslovenskog dramskog pozorišta debitovao je na filmu ulogom u “Ešalonu doktora M”. U kinematografiji odigrao je više od 30, što glavnih što sporednih uloga. Igrao je i van granica Jugoslavija, u Italiji pod pseudonimom Entoni Gidra. Tamo je šezdesetih godina glumio u čak desetak vestrena i akcionih filmova.

Gidra kao Entoni Gidra

Izgledao je veoma atraktivno na platnu, a za ulogu u “Baladi o revolverašu” A. Kaltabijana bio je i nagrađen.

Bio je omiljen i kao Lale u “Majstorima”, agent Mikule u “Povratku otpisanih” i kao Krstivoje Krstić u kultnoj seriji “Vruć vetar”.

Gledali smo ga i u serijalu “Hajde da se volimo” (vozač autobusa Dragiša), ali je najveću popularnost stekao u serijalu “Žikina dinastija” Zorana Čalića glumeći Živorada Žiku Pavlovića. Lik gastrabajtera, Bobinog oca i Mišinog dedu dočarao je maestralno. Bilo je u njegovoj glumi dosta našeg mentaliteta, ali i mnogo njegovog vanserijskog glumačkog talenta.

Serijal Žikina dinastija” spada u red domaćih serija koje se najčešće repriziraju. Za to je umnogome zaslužan i Gidra (nadimak znači “zmija”, a glumac je bio tako drag i vedar).

Ljubav sa Ljiljanom

Maestralni Gidra bio je u braku sa glumicom Ljiljanom Kontić, koja je igrala u “Ludim godinama”, tumačeći lik profesorke muzičkog Žikinog unuke Miše.

Ljiljana je bila Gidrina životna ljubav. Upoznali su se dok je on pohađao studije glume, a ljubav su krunisali 1966. godine. Glumica rođena u Savincu, čuvena Ljeposava iz serije „Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, “smirila je” Dragomira.

Kako su se zavoljeli Gidra i Ljiljana Kontić - CdM

Znate kako je Žika Pavlović bio nestašan kada su žene u pitanju? Glumac iza kamera je bio potpuno drugačiji muškarac, privržen porodici.

I volio je svim srcem. Svoju Ljiljanu kojom se ženio tri puta zvao je Ljalja, a kada mu je 1970. podarila kćerku Jelenu, sačekao ju je ispred porodilišta sa tri automobila sa muzičarima iz Skadarlije.

O jačini njihove ljubavi pričala je Jugoslavija. Oni koji su ih poznavali kažu da su bili prilično različiti, umjelo je da bude i “burno” u njihovom odnosu, dva puta su se razvodili, dva puta vjenčavali, ali je na početku i na kraju ostala velika ljubav.

– Nisam vjerovao da mogu da budem tako “upecan”. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vjetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja – rekao je Gidra.

Njegova Ljalja je zbog ljubavi prema Gidri malo “ublažila” svoje ambicije, i nije zažalila.

Dragomir Bojanić Gidra kog smo gledali i u “Maršu na Drini”, filmu “Valter brani Sarajevo”, preminuo je 1993. u Beogradu. Bolovao je od raka jetre. Ljiljana Kontić koja je igrala u “Beštijama”, “Majstoru i Šampiti”, umrla je 2005. u Beogradu.

Glumac je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.