Emir Hadžihafizbegović danas je tužan iako mu je rođendan, žali za velikim prijateljem

Piše: Redakcija

Najnagrađivaniji bosanskohercegovački, ali i evropski glumac Emir Hadžihafizbegović rođen je na današnji dan prije 59 godina. No, njegova objava na Facebooku, nažalost, nije danas u očekivano rođendanskom veselom tonu. Hadžihafizbegović tuguje za preminulim zeničkim privatnikom, vlasnikom  najstarije ćevabdžinice u Zenici Rasimom Salčinovićem.

-Danas kada sa raznih destinacija dobijam čestitke za svoj 59. rođendan na čemu se hiljadama dobrih duša zahvaljujem, stigla je, a to je valjda život, još jedna tužna. U Zenici je na bolji svijet preselio jedan sjajan čovjek. Insan u svakom smislu te riječi. Gošpar Rasim Salčinović. Poznavao sam ga blizu 40 godina. Od ranih 80-tih pa eto kako se to kaže do danas. Posebna ličnost sa onim već odumirućim atributima ljudskosti i poštenja. Džomet i šeret. Volšeban ugostitelj i domaćin. Rame na koje se oslanjala sirotinja kojoj nije dao da priča kako je pomaže. Patriota i sin svoje Zenice i Bosne. Kad je Bosni pucano u glavu 92. prvi skočio i sa svojim resursima bio tamo gdje mu je mjesto. Vazda nasmijan i spreman da sasluša svačiju tegobu i da pomogne. Ljude je dijelio samo na dobre i loše i gnušao se svake vrste nacionalizma. Dragi Rasime molim Uzvišenog Allaha dž.š. da ti podari lijepi Džennet za sva dobra djela koja si na ovom dunjalučkom svijetu uradio. Bog samo gleda u ljudska srca i iskren nijjet. Tvoje srce i nijjet bili su svemir u koji je svaki dobar čovjek dobro došao. Porodici Salčinović želim mirnu glavu i da vazda budu ponosni na svog i našeg Rasima. El-Fatiha – objavio je Emir Hadžihafizbegović na društvenim mrežama.

Danas kada sa raznih destinacija dobijam čestitke za svoj 59-ti rođendan na čemu se hiljadama dobrih duša zahvaljujem,…

Gepostet von Emir Hadzihafizbegovic am Donnerstag, 20. August 2020

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti