Kuće slavnih: Oni imaju po 10 spavaćih soba, 13 kupaonica, bazene na liticama iznad mora

Piše: Redakcija

Privatni život holivudskih zvijezda uvijek je u žiži interesa javnosti, a posebno volimo zaviriti gdje to oni žive. Na jednom od poznatih američkih blogova agencije za nekretnine pronašli smo informacije o kućama slavnih. U nastavku uživajte u galerijama slika luksuza koji je na raspolaganju zvijezdama poput Jennifer Lopez i Alex Rodriguez, Jennifer Lawrence, Kim Basinger…

Jennifer Lopez i Alex Rodriguez, zaljubljenici su u nekretnine, a nedavno su kupiti još jedan ljetnikovac na otoku Južne Floride superbogatih izvršnih direktora i zabavljača. Kuća između ostaloga ima 10 spavaćih soba, 12 kupaonica, lift, knjižnicu, vinsku sobu, zadivljujuću kuhinju,  ogromni bazen sa spa i pogledom na zaljev i Miami. Ovaj dvorac na vodi koštao je 40 miliona dolara.

Mlada američka glumica Jennifer Lawrence prodala je svoj penthouse u New Yorku, za 9,9 miliona dolara. Ovaj stan nalazi se na vrhu „The Laurel“ 30-etažnog kondominija na njujorškoj gornjoj istočnoj strani. Osim njegove zapanjujuće unutrašnjosti, njegove dvije etaže vanjskih terasa obuhvataju sve što mašta može zamisliti.

U narednoj galeriji odmorite oči u fotografijama idile u kojoj uživa slavna Kim Basinger. Kuća izgrađena 1923. godine nalazi se u četvrti parka Hancock, neposredno uz Hollywood i seoski klub Wilshire. Budući da je u centru Los Angelesa, lokacija je oduvijek privučila brojne slavne osobe, uključujući Muhameda Alija, čiji je dom korišten kao set za ljetnikovac Rockyja Balboa u „Rockyju III“.

Basinger unutar svojih zidova ima „samo“ četiri spavaće sobe i pet kupaonica. Kuhinja i porodična soba gledaju na teren s bazenom, dvospratnim pansionom i terasom za odmor uz dva kamina. Veliki prozori i francuska vrata na kući omogućavaju mnogo kalifornijskog sunca i pogleda na atraktivan teren.

Jennifer Aniston i Brad Pitt svoju raskošnu kuću  posjedovali su i nakon njihovog razvoda 2005. godine, a nedavno je prodana.  Sagrađena je prvobitno 1934. godine za dvostrukog oskarovca ​​glumca Fredricha Marcha kao jednog od prvih ljetnikovca filmske zvijezde na Beverly Hillsu. Na tržište je prošle godine data po cijeni od 56 miliona dolara.

Cijena se s vremenom snižavala i konačno prodata za 32,5 miliona dolara. Ubrzo nakon što su kupili dom 2001. godine, par je napravio i teniski teren, a nakon što je 2005. objavljeno da se rastaju,  dom su 2006. prodali za 26 miliona dolara biznismenu Jonathanu Brooksu, koji je dovršio obnovu i dodao neke svoje osobine. Nakon 14 godina on je na prodaji ove kuće zaradio oko 6 miliona dolara. Nekadašnji ljubavni ljetnikovac Jen i Brada smješten je koji se nalaze u dvije ulice, ima pet spavaćih soba i 13 kupaonica. Tu je i zasebna kuća za goste. Blagovaonica može primiti 20 gostiju.

Pjevač Justin Bieber i supruga manekenka Hailey Baldwin, među ostalim na raspolaganju ima spektakularno odmorište na vodopadima na Havajima. Izgrađen na rubu vodopada koji s litice pada u more, ovdje mogu odmarati samo oni s izuzetno dubokim džepovima poput Biebera, jer samo noćenje ovdje košta 10.000 dolara.

Philippe Starck jedan je od najuspješnijih svjetskih dizajnera, čiji se rad može vidjeti u najboljim domovima i muzejima na svijetu, svoj prvi američki dom, smješten u Los Angelesu, prodao je za 2,8 miliona dolara. Starckova bivša dvokatnica u LA sagrađena je 1953.

Ima tri spavaće sobe i tri kupaonice, bazen, vanjsku kuhinju i blagovaonicu. Starck koji više nije vlasnik ove kuće u SAD, trenutno posjeduje dom u New Yorku, farmu ostriga u Francuskoj i šarmantnu kuću na Seni.

 

Pročitajte još