Stjuardesa puštena iz zloglasnog zatvora u Dubaiju: Danima nije jela ni spavala

Piše: Redakcija

Derrin Crawford (23) iz Liverpoola puštena je iz zatvora u Dubaiju nakon dva mjeseca iza rešetaka nakon hapšenja u  stanu muškarca, u kojem je policija pronašla dva džointa.

Mlada britanska stjuardesa, zaposlena u aviokompaniji “Emirates” provela dva mjeseca iza rešetaka živeći od kruha i vode.

Uhapšena je nakon večere s dečkom s kojim je otišla u stan kada su provalili policajci koji su na mjestu događaja pronašli kanabis.

Kako pišu britanski mediji, Crawford je “bačena” u zloglasni zatvor Al-Barsha 21. juna, nakon što je bila prisiljena na lažno priznanje posjedovanja kanabisa. Jučer je njena zastupnica Kim Johnson potvrdila da je Derrin puštena iz zatvora.

-Hvala svima koji su podržali Derrin. Radujem se što ću je vidjeti u Liverpoolu – objavila je Johnson.Ona ranije otkrila da je razgovarala s članovima Derrinine porodice koji su rekli da je stjuardesa u zatvoru dobijala samo hljeb, vodu i i pekmez.

-Nisu smjeli uzimati toaletne potrepštine i hranu – rekla je Johnson, prenosi “Daily Mail”.

Sestra Derrin Crawford, Danielle (28), izjavila je za “Mail” u julu da je policija pronašla dva džointa i uhapsila par.

Za mladića s kojim je bila Derrin vjeruje se da je direktor marketinga iz Londona kojeg je upoznala tokom izlaska u Dubaiju jedne večeri. Navodno, Crawford je držana u policijskoj stanici nekoliko dana prije nego je premještena u zloglasni zatvor Al- Barsha.

U telefonskom pozivu porodici plačući je rekla sestri Danielle da je prošla krvne pretrage na lijekove, nakon što su joj službenici rekli da će je pustiti ako se pokaže negativnom.

Iako su testovi stigli u julu – a pokazalo se da Derrin nije imala kod sebe drogu – zadržana je u zatvoru

-Nevina je, samo je bila na krivom mjestu u pogrešno vrijeme. Policija je pokušava ispitati, ali ona to ne priznaje. Kad je uhapšena, policija joj je uzela telefon, uspjela me nazvati nekoliko dana kasnije kad su je premjestili u zatvor – ispričala je Danielle za “Daily Mail”.

Derrin, koja je izgubila majku u dobi od 11 godina, a odgajala ju je tetka, preselila se u Dubai u rujnu 2018. godine nakon što je osigurala posao aviokompaniji.

Derrin, koja je izgubila majku u dobi od 11 godina, a odgajala ju je tetka, preselila se u Dubai u septembru 2018. godine nakon što je osigurala posao aviokompaniji.

-U početku nisam mogala razumjeti što govori jer je samo plakala i plakala. Danima nije jela ni spavala. Ne pije i ne puši, a u “Emiratesu” je dobar posao i šteta je što se našla u svemu tome. Ima samo 23 godine i jako se plaši – ispričala je Derrinina sestra.

Foto: Instagram

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti