Ana Brnabić useljava u vilu Jovanke Broz?

Piše: Redakcija

Vila u kojoj je do svoje smrti stanovala supruga prvog čovjeka Jugoslavije Josipa Broza Tita, Jovanke Broz planira se za boravak budućeg premijera, kazala je Tamara Stojčević, zamenica generalnog sekretara Vlade Srbije za Novu.rs.

U kabinetu Ane Brnabić ovu informaciju nisu potvrdili. Kako su naveli, nikakva odluka o tome koji će objekat koristiti naredni predsjednik Vlade Srbije nije donešena, kao što nije poznato ni ime mandatara za sastav nove vlade.

– Vlada Republike Srbije vodi računa o državnoj imovini i prema njoj se odgovorno ponaša. Kuća u ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75 dio je sistema državnih reprezentativnih objekata. Razlog za njeno renoviranje je ruinirano stanje u kojem se ova kuća nalazila. Poslije godina nebrige sredinom 2019. godine počela je sanacija ovog objekat kako bi se spriječilo dalje propadanje. Na isti način država brine o svim objektima ove vrste. Ana Brnabić je predsjednica Vlade Srbije koja je od 3. augusta u tehničkom mandatu – rekli su za Nova.rs u kabinetu premijerke.

Foto: Nova.rs

Kako su to već ranije pisali mediji bliski srbijanskoj vlasti, najveće šanse za izbor na mjesto premijera, ima upravo aktuelna predsjednica Vlade Ana Brnabić. Vila u kojoj je živjela Jovanka Broz bila je ruinirana sve do njene smrti. Titova udovica živjela je u nehumanim uslovima, krov je prokišnjavao, a nije bilo ni grijanja pa je zimi sobi sjedila u bundi.

Foto: Nova.rs

No, danas, taj objekat od 750 kvadrata ponovo sija. Svaki djelić fasade, krova, stolarije je pažljivo obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, i okolne trotoare. Za ovu kuću u budžetu za 2019. izdvojeno je 15 miliona dinara, a novac je planiran, kako se navodi u u obrazloženju budžetske stavke, za kompletnu rekonstrukciju od podruma do krova, i zamjenu metalne ograde i dvorišne kapije. Kako su navele Novosti krajem prošle godine, ukupna planirana suma za renoviranje iznosi oko 34 miliona dinara.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti