Eva Ras: “Ne čačkaj g…., samo će više smrdjeti”

Piše: Redakcija

Glumica Danijela Štajnfeld podigla je veliku prašinu u javnosti kada je otkrila da ju je na početku karijere silovao moćnik iz filmske industrije. Danijela je traumatično iskustvo podijelila sa publikom u dokumentarnom filmu “Zacijeli me”, koji je nedavno premijerno prikazan na “Sarajevo film festivalu”.

Podršku mladoj glumici dala je i njena kolegica sa 60-godišnjom glumačkom karijerom, legendarna Eva Ras.

– Nisam iznenađena saznanjem da se ovako nešto desilo mladoj Danijeli. Nažalost, to je tako u životu, mlade žene trpe nasilje muškaraca i ćute o tome. Bolje je ćutati, ovako će se naći mnogi koji nisu na njenoj strani i situacija će biti još gora. Ima jedna italijanska poslovica: “Ne čačkaj govno, samo će više smrdjeti” i ja se slažem s tim. Dakle, time što se o ovoj temi javno govori, samo se duplira šteta – rekla je Eva Ras za srbijanske medije i otkrila da bi voljela da ima priliku da utješi Danijelu.

– Sadistički se od nje traži da kaže ko je nasilnik, a ja to nikad ne bih uradila. Samo bih je zagrlila! – iskreno je rekla Eva.

– Mislim da to nije svojstveno našem glumačkom svetu, već svakoj profesiji. Muškarci napadaju žene. Neke uspiju da se odbrane, a neke ne. Mene su zvali divljakuša, tako da nije dolazilo u obzir da me siluje. Kada sam imala 20 godina i čovjek me pita da plešemo, ja sam rekla može ako ćeš da me oženiš. Tako sam se ja tri puta udavala. Danijela je prekrasna žena i žao mi je što joj se to desilo. Vjerujem da nije htjela ni da objelodani, već se to spontano desilo. Niko ne voli da bude na taj način u centru pažnje. Naravno da sam na njenoj strani, ali voljela bih da joj se dešavaju lijepe stvari u profesije i velike uloge posle toga – pojasnila je glumica za srbijanske medije.

Inače, srbijansko tužilaštvo je potvrdilo da će ispitati navode o silovanju glumice Danijele Štajnfeld. Medijima je stigao odgovor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kojem stoji:

– Povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova, a koji su prenijeli izjavu glumice Danijele Štajnfeld da je od N. N. lica, označenog kao “moćnik iz filmske industrije”, silovana, Više javno tužilaštvo u Beogradu je stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije.

Producenta koji je silovao Danijelu, upoređuju sa Harveyem Weinsteinom, marketinškim genijem, čovjekom sa istančanim njuhom za dobre filmove i tvorcem “Miramaxa”, koji je godinama zlostavljao mlade glumice, a sve je bilo zataškano zbog njegove moći.

Spisak žena koje je ovaj holivudski biznismen zlostavljao je podugačak, a samo neke od onih koje su priznale šta im je uradio je više od 80. Na listi su i: Ashley Judd, Rouz Makgauan, K ate Beckinsale, Angelina Jolie, Mira Sorvino, Salma Hayek, Minka Kelly, Gwyneth Paltrow…

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti