Američkoj senatorici slomljeno srce zbog smrti “Crnog Pantera”

Piše: Redakcija

 

Kamala Harris, prva crnkinja koja je prihvatila nominaciju Demokratske stranke za kandidaturu za američkog potpredsjednika, na ovogodišnjim izborima objavila je tužan status na svom Twitter nalogu.

-Srce mi je slomljeno. Moj prijatelj i kolega Chadwick Boseman bio je sjajan, ljubazan, učtiv i skroman. Rano je otišao, ali život je htio drugačije. Iskreno saučešće njegovoj porodici napisala je Harris.

Chadwick Boseman, zvijezda hit superherojskog filma “Crni Panter”, umro je u 44. godini, nakon četverogodišnje borbe s rakom debelog crijeva.

U svojim posljednjim objavama na Instagramu i Twitteru početkom ovog mjeseca, glumac je podijelio svoju fotografiju s 55-godišnjom političarkom Kamalom, proslavljajući njen izbor da se kandidira za potpredsjednika, uz kandidaturu Joea Bidena za američkog demokratskog predsjednika.

Chadwick i Kamala imaju zajedničku povijest – oboje su diplomirali na Sveučilištu Howard u Washingtonu, gdje je Chadwick diplomirao režiju 2000. godine, a Kamala politologiju i ekonomiju 1986. godine.

Glumac je pripadao skupini “When We All Vote” kojom supredsjedava bivša prva američka dama Michelle Obama i glumac Tom Hanks u želji da povećaju odaziv na izbore. Istu grupu nedavno je podržala  i supruga britanskog princa Harryja Meghan Markle kada je prekršila protokol o nemiješanju u politiku članova britanske kraljevske porodice i pozvala na “promjene” na predstojećim američkim predsjedničkim izborima.

Većinu filmova koji su ga učinili zvjezdom snimio je između operacija i hemoterapija. Veoma zapažene uloge imao je i u brojnim filmovima koji su veličali dostignuća afroameričke zajednice u trenutku kada Ameriku ponovo “razara” rasizam.

Preminuo je u svom domu u Los Angelesu, a uz njega je bila supruga Taylor Simone Ledward i porodica.

Boseman je dijagnozu i veći dio privatnog života držao u tajnosti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti