Poznati koji su oboljeli od Corona virusa: Pjanić, Madonna, Bolt, Banderas, Gibson, Hanks…

Piše: Mirela Kukan

Dwayne Douglas Johnson (48), poznat pod nadimkom The Rock, američki i kanadski filmski glumac i profesionalni hrvač, njegova supruga Lauren Hashian i njihove kćerke Jasmine (4) i Tiana (2), pozitivni su na COVID-19. Kako je objavio glumac na Instagramu, sad se već osjećaju bolje nakon što su prošli dosta teške dane do oporavka.

-Volio bih da sam samo ja bio pozitivan, ali nisam, to je cijela moja porodica – rekla je glumačka zvijezda u video snimci.

 

Njemu i supruzi je bilo posebno loše, ali, srećom, sada se osjećaju bolje.

-Ovo je bila jedna od najizazovnijih i najtežih stvari koje smo ikad morali podnijeti kao porodica, a i za mene lično – rekao je Johnson u poruci za svojih skoro 200 miliona fanova.

On je samo jedan u nizu poznatih ličnosti u svijetu koje su se do sada zarazile Corona virusom.

Jedan od njih je i naš fudbalski as Miralem Pjanić, koji se nalazi se u kućnoj izolaciji i dobro se osjeća, nakon što je dobio pozitivan nalaz na Corona virus.

– Na sreću dobro sam i asimptomatičan. Ali, ako sam naučio jednu stvar onda je to da ništa ne uzimate zdravo za gotovo čak ni stvari koje smatramo rutinskim. Život koji sada živimo nas uči tome. Poštujmo pravila i budimo oprezni bez dizanja panike”, napisao je Pjanić.

Kako piše magazine “People”, Usain Bolt, sprinter i nogometaš sa Jamajke, i Alyssa Milano, američka glumica, među zvijezdama su koje su također oboljele od bolesti COVID-19.

View this post on Instagram

Stay Safe my ppl 🙏🏿

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on

Jamajkanski ministar zdravlja potvrdio je  24. avgusta da je Bolt pozitivan na testiranju. Dijagnoza je došla nakon što je nekadašnji rekorder u sprintu, prošle sedmice prisustvovao zabavi za svoj 34. rođendan.

Alyssa Milano objavila je jučer na svom Instagramu da se konačno osjeća bolje u odnosu na prethodne sedmice.

-Počinjem se fizički osjećati bolje. Još uvijek uzimam aspirin svaka tri dana kako bih razrijedila krv, uzimam i riblje ulje, vitamin D, C, cink i B kompleks – objavila je, među ostalim.

View this post on Instagram

Soooooo….how are you? This is a wellness check and a health update. I’m ok. I’m starting to physically feel better. I’m still taking an aspirin every 3 days to thin my blood, fish oil, vitamin D, C, zinc and a B complex. I still have occasional heart palpitations. I still forget my words (absolute worst part). But it’s not nearly as bad as it was a few weeks ago. I feel better. I had a ct scan of my lungs and a cardiac MRI and both were normal. I get super scared sometimes, though. Not of getting sick again but of my loved ones getting sick. I don’t ever want them to have this thing. It’s a beast. So I vacillate between being so grateful and so terrified. Grateful that it was me who got sick and terrified that friends or family will be sick. And I can’t help but wonder—how are you? Please be safe. Please let me know you’re ok.

A post shared by Alyssa Milano (@milano_alyssa) on

 

Carlin Bates Carlin Bates, američka reality zvijezda, i njegova supruga oporavljaju se također nakon teškog perioda bolesti.

-Nedavno smo bili pozitivni na COVID-19. Naravno, prva nam je bila briga za našu malu Laylu, jer je već imala nekih poteškoća s disanjem od rođenja. Srećom, Layla je već bila u posjeti Evanovim roditeljima kad smo saznali da imamo virus. Produžili smo joj boravak tamo, kako bismo ostali odvojeni od nje za vrijeme naše karantene – objasnio je par.

Ipak, kako su i neki od članova Evanove porodice također bili pozitivni, Laylu su vratili k sebi.

– Nastavit ćemo moliti za ozdravljenje, za našu zemlju i zahvalni smo onima koji su poslali poruke podrške našoj porodici – napisali su.

Brian Cox, 74-godišnji  glumac, također je potvrdio da se borio s Coronom, što je slučajno otkrio tokom redovne kontrole koju obavlja kao dijabetičar.

Vijest je bila potpuni šok za Coxa, koji je rekao da “nikada nije ništa osjećao” kada je riječ o simptomima virusa.

J Balvin, jedan od najpopularnijih latino pjevača, pak, vrlo teško se izborio s Coronom.

View this post on Instagram

¿Sabían que soy un ser humano con los mismos errores, miedos, anhelos y presiones, como ustedes? Esta foto la tomó uno de los médicos quienes estuvieron conmigo en el proceso del Covid 19, Carlos y Sergio. Ellos son quienes cuidaron profesionalmente de mí, son familia. Recuerdo esta foto porque en ese preciso momento, tenía todos los síntomas y perdí la esperanza, al nivel de que pensaron en hospitalizarme. He padecido la ansiedad y a raíz de este evento se potencializó, pero acepto y enfrento los aspectos que afectan mi cuerpo y mi mente y, reconozco que soy vulnerable y MUY frágil, ante esta y miles de situaciones más. Siento en el alma a quienes han perdido sus familiares en esta difícil situación de pandemia, además, porque sé que no solo las familias están afectadas de salud y anímicamente, sino económicamente y laboralmente. Hoy solo quiero ser una voz de esperanza, ¡esto pasará! Cuiden de ustedes y de sus familiares, de esa manera, cuidamos de todos. Los amo Jose

A post shared by J Balvin (@jbalvin) on

– Ovo su bili vrlo teški dani, vrlo komplicirani.Ovo nije šala. Virus je stvaran i opasan je – rekao je Balvin i ozvao svoje obožavatelje da ozbiljno shvate virus.

Antonio Banderas, filmska holivudska zvijeza, na svoj 60. rođendan 10. avgusta podijelio je izjavu na španjolskom na Twitteru.

-Pozdrav svima vama. Želim objaviti da sam danas prisiljen proslaviti svoj 60. rođendan u karanteni nakon što mi je na testriranju pokazano da sam pozitivan na COVID-19 – naveo je španjolski filmski glumac, redatelj, producent i pjevač.

-Želio bih dodati da sam relativno dobro – napisao je Banderas, “samo malo umorniji nego inače i nadajući se da ću se oporaviti što prije slijedeći liječničke upute za koje se nadam da će mi omogućiti da prebolim infekcija koju trpim i koja utječe na mene i toliko ljudi širom planete. ”

Banderas je rekao da planira “iskoristiti” izolaciju čitajući, pišući, odmarajući se i nastavljajući stvarati “planove za početak osmišljavanja mojih novih 60 godina”.

Srećom, 25. avgusta mogao je objaviti i novi twit: “Nakon 21 dana disciplinskog zatvora mogu reći da sam danas pobijedio infekciju Covid 19. Izliječen sam. Moje misli idu ka onima koji nisu imali toliko sreće kao ja, i onima koji su patili više nego ja. Također želim snagu onima koji su usred borbe”.

 

“Veliki zagrljaj za sve vas”, zaključio je svoju izjavu.

Lena Dunham, američka glumica, spisateljica, redateljica i producentica, poznata i kao tvorac, pisac i zvijezda HBO-ove televizijske serije “, otkrila je 31. jula da je bolesna.

View this post on Instagram

My Covid Story

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

-Činjenica je da Coronavirus ubija ljude – rekla je i opisala svoje bolne simptome na zglobovima, umor, groznicu, otežano disanje, glavobolju, utrnulost, poteškoće sa spavanjem.

-To je trajalo 21 dan. Imala sam sreću da sam imala liječnika koji mi je redovno davao smjernice kako da se brinem o sebi i nisam morala biti hospitalizirana – rekla je Dunham koja se oporavila nakon mjesec dana samoizolacije.

Bryan Lee Cranston, američki filmski i televizijski glumac i producent, najpoznatiji po ulogama zbunjenog oca Hala, sina petoro tinejdžera u seriji “Malcolm u sredini” i Waltera Whitea u AMC-ovoj hit seriji “Na putu prema dolje”, pozvao je svoje pratitelje na Instagramu da “nose prokletu masku”, nakon što je, unatoč “pridržavanju protokola”, obolio u julu.

-Bio sam jedan od sretnika. Blagi simptomi. Brojim svoje blagoslove i molim vas da i dalje nosite prokletu masku, nastavite prati ruke i ostanete socijalno udaljeni. Možemo prevladati – ali SAMO ako slijedimo pravila. Budite dobro. Ostanite dobro – naveo je Cranston.

Mel Gibson, legendarni američki glumac i producent, također se borio s Coronom, a proveo je sedam dana i u bolnici.

View this post on Instagram

My love for SunGlasses

A post shared by Mel Colmcille Gerard Gibson (@mel_gibson.official) on

U aprilu je bio pozitivan na testu i proveo sedam dana u bolnici – rekao je u julu predstavnik glumačke zvijezde koja je liječena lijekom Remdesivir u bolnici u Los Angelesu u Kaliforniji.

Ana Camp, američka glumica i pjevačica, priznala je da samo jednom nije nosila redovno masku i da je to razlog njenog obolijevanja.

View this post on Instagram

Hi friends… I felt it was my responsibility to share that I ended up getting Covid-19. I have since tested negative, but I was extremely sick for over three weeks and still have lingering symptoms. I was incredibly safe. I wore a mask. I used hand sanitizer. One time, when the world was starting to open up, I decided to forgo wearing my mask in public. One. Time. And I ended up getting it. I believe it may have been because of that one time. People are saying it’s like having the flu, but I’ve had the flu, and this is absolutely not that. The panic of contracting a virus that is basically untreatable and is so new that no one knows the long term irreparable damage it does to your immune system is unbelievably stressful. Completely losing my sense of smell and taste without knowing when or even if they will return is extremely disorienting. I’m only smelling about 30 percent of how I used to now. Other persistent symptoms are (a month later) dizziness, extreme fatigue, impacted sinuses, upset stomach, nausea, vomiting, and fever. I’m lucky. Because I didn’t die. But people are. Please wear ur mask. It can happen any time. And it can happen to anyone. Even that one time you feel safe. We can all make a difference. Wearing a mask is saving lives. Thank you to everyone who reached out to check on me during this scary time. Please be safe out there. Let’s all do our part and wear a mask. I don’t want any of you to go through what I did. Even though it’s a little thing, it can have a huge impact, and it’s so incredibly easy to do❤️

A post shared by Anna Camp (@therealannacamp) on

-Bila sam izuzetno bolesna više od tri sedmice. Bila sam nevjerojatno sigurna. Nosila sam masku. Koristila sam sredstvo za dezinfekciju ruku. Jednom, kad se svijet počeo otvarati, odlučila sam odustati od nošenja maske. Jednom – objasnila je.

I Russel Westbrook, američki profesionalni košarkaš, izborio se s bolešću COVID-19.

View this post on Instagram

You know my Motto……

A post shared by Russell Westbrook (@russwest44) on

 

Zvijezda Houston Rocketsa na Twitteru je 13. jula potvrdio da je bio pozitivan prije odlaska tima u Orlando

-Molim vas, ozbiljno shvatite ovaj virus. Budite sigurni. Maskirajte se – poručio je.

I Kimberly Guilfoyle, djevojka najstarijeg sina, američkog predsjednika Donalda Trumpa, aktivna učesnica u njegovoj predsjedničkoj kampanji, bila je pozitivna na Coronu.

Savjetnica u timu Trumpove predizborne kampanje i djevojka njegovog najstarijeg sina  Don Jr., odmah je izolirana.

Don Jr. bio je negativan na testu, rekao je šef osoblja zajedničkog odbora za finansije kampanje Republikanske stranke. Ipak, Don Jr. se samoizolirao iz predostrožnosti.

Prince Royce, američki pjevač, i pored poduzetih mjera predostrožnosti, također, je obolio u julu.

-To je nešto za što nikada nisam mislio da će mi se dogoditi, ali dogodilo se – rekao je u video poruci te dodao da je imao dovoljno sreće te samo blage simptome.

S Corona virusom se izborila i Shanna Moakler, američka manekenka, glumica i reality zvijezda.

Glumica i model podijelila je svoju dijagnozu na Instagramu 2. jula.

Iskusila je temperaturu, groznicu, kašalj. Bivša Miss SAD dodala je da sarađuje s liječnikom i nutricionistom kako bi “ojačala imunološki sistem i pomogla sebi u borbi s Coronom”.

Novak Đoković, prvi reket svijeta, u junu je obolio na teniskom turniru koji je organizirao u Zadru.

U Hrvatskoj se našao na udaru kritika zbog potencijalnog izlaganja sportista virusu tokom pandemije, a Adria Tour turnir ubrzo je otkazan.

-Sve što smo radili u proteklih mjesec dana, radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir trebao je ujediniti i podijeliti poruku solidarnosti i saosjećanja u cijeloj regiji – rekao je Đoković u izjavi.

Andrea Bocelli (62), slavni italijanski pjevač, tekstopisac i producent, u maju je potvrdio da mu je dijagnosticiran Corona virus.

Kao rezultat toga, odlučio je donirati plazmu u istraživačke svrhe. Bocelli je rekao da su i njegova supruga i djeca imali virus, i da su se svi oporavili.

Kraljica popa i modna ikona Madonna u objavi na Instagramu 6. maja otkrila je da je pozitivna.

View this post on Instagram

I am deeply sorry that I have to cancel my concert scheduled for Monday January 27th in London. Under doctors guidance I have been told to rest for a few days. As you all know, I have injuries that have plagued me since the beginning of the tour but I must always listen to my body and put my health first. The last thing I want to do is disappoint my fans or compromise the integrity of my show. So I will keep going until I cannot. As always- anyone who purchased a ticket will be refunded for tickets purchased that evening. The show on Wednesday January 29th will go as scheduled. Again I am deeply sorry to disappoint anyone and please know that it hurts me more than you can imagine to have to cancel any shows. Thank you again for your understanding. 🙏🏼.

A post shared by Madonna (@madonna) on

Bilo joj je loše dok je bila na turneji “Madame X” u Parizu, mislila je da je u pitanju “vrlo loša gripa” prije nego je potvrđeno da boluje od COVID-19.

-Zahvalna sam što mogu biti dio pružanja podrške istraživanjima kako bi se pronašao lijek za COVID -19.I samo da raščistim stvari za ljude koji bi radije vjerovali senzacionalističkim naslovima nego što rade vlastita istraživanja o prirodi ovog virusa – ja jesam trenutno nije bolesna – rekla je Madonna.

Prince Charles, prvi je član britanske kraljevske porodice koji je bio pozitivan na Coronu, ali je prošao kroz bolest bez posljedica.

View this post on Instagram

Have a Great Sunday everyone! The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall led the commemorations for the 75th anniversary of VJ Day at the National Memorial Arboretum in Staffordshire on Saturday, 15th August 2020. I expect they will be spending the next few weeks at their Scottish residence Birkhall on the Balmoral Estate holidaying with their family including The Queen and The Duke of Edinburgh and The Duke and Duchess of Cambridge and their three children. Unfortunately we will not be able to see them attending Church at nearby Crathie Kirk with The Queen this year due to the Covid-19 pandemic. The Prince and The Duchess usually take most of August off like the rest of the Royal Family and resume public duties in September so I think we will not be seeing them much atleast physically for the next few days. Hope they have a great time and get some well deserved rest! 📸: Benjamin Wareing #princecharles #princeofwales #duchessofcornwall

A post shared by The Prince of Wales (Fanpage) (@charlesprinceofwales) on

Pokazivao je blage simptome i ostao u dobrom zdravstvenom stanju.

Harvey Weinstein (68), bivši američki producent filma i osuđeni seksualni prijestupnik, navodno je također prebolio Coronu u njujorškom zatvoru.

View this post on Instagram

Harvey is not the man they say he is. If you have questions I can help enlighten you to the massive injustice he is dealing with. The celebrities that were all his friends turned against him out of fear. The movement was too big and too intense. That movement wasn’t based on him but based on money, fame, and anger towards all men. They took it out on him as he’s the perfect scapegoat. They used him to make a point. That is not justice. If anyone says anything nice about him the people of the movement attack and everyone runs. Too many people’s careers have been hurt because they stood up for him so even if they care about harvey they had to turn on him. #McCarthyism at its worst!!! #freeharveyweinstein #harveyisinnocent

A post shared by Harvey Weinstein (@harveyweinstein__) on

U martu su policijski službenici potvrdili vijest da je Weinstein u izolaciji, zajedno s još jednim zatvorenikom koji je također pozitivan na virus.

Tom Hanks i Rita Wilson, slavni glumački par, među prvima je od poznatih osoba, u martu objavio da boluju od Corone, podsjeća People.com.

Pušteni su iz australske bolnice 17. Marta. U njoj su pet dana bili u izolaciji. Vijest da se slavni holivudski glumac zarazio na snimanju novog filma u Australiji ostavila je sve bez riječi, a milioni obožavatelja širom svijeta, kao i brojni prijatelji, bodrili su ga putem društvenih mreža.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti