Glumice u kandžama moćnika: Zlostavljanje potresa holivudsku filmsku industriju

Piše: Redakcija

Protiv slavnog producenta Harveya Weinsteina ustale su brojne glumice, otvoreno priznajući kako je i njih intimno iznuđivao, pa i ucjenjivao za ulogu.

– Gurnuo me i naredio mi da ćutim. Skinuo je pantalone i gaće da bi mogao da se zadovoljava. Brzo je završio i bilo je odvratno- priznala je novinarka lokalne njujorške televizije,Lauren Sivan.

Istovremeno, glumica Ashley Judd je otkrila kako je njegovo ponašanje javna tajna u Holivudu o kojem žene već godinama pričaju. No, ovo svakako nije prvi, a teško i da će biti posljednji slučaj intimnog uznemiravanja i ucjene u šou-biznisu.

Glumac Errol Flynn dvije je godine bio u ljubavnoj vezi sa Beverly Aadland, koju su započeli kad je ona imala 15 godina. U vrijeme afere Flin je već bio optužen, ali ne i proglašen krivim, za dva slučaja silovanja maloljetnica 1942.

– Bio je naprosto prejak za mene. Plakala sam. U jednom trenutku mi je pocijepao haljinu. Potom me odnio u drugu sobu, a ja sam još uvijek plakala. Kroz glavu mi je stalno prolazilo “šta će mi mama reći” -ispričala je Aadland početak njihovog poznanstva, priznajući da je sa njim i u vezi završila iz straha.

Marilyn Monroe bila je dobro upoznata sa perverznjacima i iznuđivačima u filmskoj industriji. U svojim memoarima “My Story” napisala je:

“Upoznala sam ih sve. Sve su bili sami lažnjaci i ništarije. Neki su bili zlobni i pokvareni, no oni su bili najbliže filmu što se se mogli približiti. Stoga sam sjedjela sa njima, slušajući njihove laži i nemoralne ponude. U njihovim očima ste mogli vidjeti Holivud, pretrpani bordel, veselo društvo padanja u svačiji krevet”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti