Slavni Leonardo DiCaprio: Neka rijeke Bosne i Hercegovine teku slobodno!

Piše: Redakcija

Leonardo DiCaprio, slavni američki glumac, na svojim društvenim mrežama podržao je kampanju Ujedinjene ekološke organizacije iz SAD i Evrope protiv izgradnje malih hidrocentrala u BiH i spas rijeka u našoj zemlji. Lejla Kusturica iz Fondacije za društvene promjene, potvrdila jew da je ova kampanja počela danas i da je podršku dao i legendarni DiCaprio.

On je na svom Facebook i Twitter profilu podijelio video snimak organizacije “Global Wildlife Conservation” u kojem se poziva: “Neka rijeke Bosne i Hercegovine teku slobodno!”

Iz Fondacije za društvene promjene podsjećaju da danas ističe rok za implementaciju Zaključka o potpunoj zabrani izgradnje malih hidroelekrana u FBiH, te tim povodom globalne organizacije širom svijeta pozivaju Vladu FBiH da zaštiti divlje rijeke i rijedak endemski živi svijet od vitalnog značaja.

-Šaljemo hitan poziv Vladi FBiH da trajno zabrani ovakve gradnje dopunom Zaključka u zakonsko rješenje. 1000 kilometara divljih i netaknutih rijeka Bosne i Hercegovine, kao i ljudi i živog svijeta koji zavisi od njih, nastavit će da budu ozbiljno ugroženi – apel je koji je upućen danas.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti