Uspjela je pobjeći serijskom ubici koji ju je zarobio i silovao kada je imala samo 15

Piše: Redakcija

Kada joj je bilo 15 godina, Karu Robinson Chamberlain oteo je serijski ubojica, kojemu je ona, nasreću, uspjela pobjeći. Ta hrabra žena sada koristi platformu TikTok kako bi s javnošću podijelila svoju priču, ali i pomogla drugim žrtvama da se nauče nositi sa svojim traumama.

Svoju potresnu priču svakodnevno dijeli s javnošću i pomaže drugim žrtvama da se nauče nositi s traumama

Ovu djevojku na TikToku prati više od 180.000 ljudi, no na razlogu njezine popularnosti ne bi joj pozavidio baš niko.

U junu 2002. godine Kara je posjetila prijateljicu, a njena majka zamolila ih je da joj zaliju cvijeće ispred kuće. Kara se ponudila da to učini sama dok se prijateljica tuširala. Dok je zalijevala cvijeće, prišao joj je nepoznati čovjek pod izgovorom da joj želi dati neke brošure, a onda je u nju uperio pištolj i natjerao je da uđe u njegov automobil.

Taj muškarac bio je Richard Evonitz, serijski ubica kome su dokazana tri ubistva, a sumnjiči ga se za još nekoliko. Karu je odvezao u svoj stan, gdje je ostala 18 sati, kada ju je i silovao.Nakon što je monstrum zaspaom tada 15-godišnja djevojčica uspjela se osloboditi od užeta kojim ju je vezao te je pobjegla. Na ulici je zaustavila motoristu koji ju je odvezao na policiju.

Chamberlain je tek kasnije saznala da je uspjela umaknuti serijskom ubojici. Policija je Evonitza uspjela pronaći – iako je nestao iz grada čim je shvatio da mu je žrtva pobjegla. Do njegovog hapšenja nikad nije došlo jer je počinio samoubistvo kada je shvatio da je okružen policijom i da ne može pobjeći.

Po završetku srednje škole Kara je postala policajka te je tokom karijere u policiji radila na slučajevima seksualnih napada i zlostavljanja djece. Nakon toga radila je i sa žrtvama zlostavljanja. Nakon rođenja dvojice sinova, napustila je policijsku karijeru i odlučila postati motivacijska govornica. Na to ju je inspiriralo učešće u dokumentarcu, u kojem je ona, s još pet drugih žrtava, podijelila svoju priču.

-To mi je pomoglo da shvatim koliko se kao žena osjećam moćnije kada govorim o tome i koliko mogu drugima pomoći da se osjećaju moćnije – izjavila je ova tiktokerica za Buzz Feed.

 

@kararobinsonchamberlain

Guys!! I’m on @buzzfeednews! #itstartsontiktok #didyouknow #showandtell #millennealsoftiktok #fyp #viral #greenscreen #greenscreenvideo

♬ original sound – audiobear

 

 

 

 

 

Pročitajte još