Sestre albino rođene u razmaku od 12 godina, svi sumnjali ko je otac

Piše: Redakcija

Sestre Asel i Kamila Kalaganova prava su senzacija u rodnom Kazahstanu, ali njihova slava odavno je prešla granice ove zemlje. Obje su albino iako su rođene u razmaku od 12 godina! Obje djevojčice potpuno normalno žive i ne razlikuju se od ostale djece – osim po izgledu.

Upravo zbog svog izgleda, 14-godišnja Asel jako je tražena u svojoj domovini kao model, a sličnim putem kreće i njena dvogodišnja sestrica Kamila, koja se rodila s istim poremećajem. Zanimljivo je da djevojčice imaju i osmogodišnjega brata Aldiara, koji izgleda poput prosječnoga Kazahstanca, zbog čega su mnogi bili skeptični oko toga ko je njihov otac.

Sumnjalo se da imaju ruske krvi. Čak je i njihova majka bila šokirana kada su je ljekari nakon porođaja optužili da je prevarila supruga i da je otac njezinih djevojčica “neki Rus”.

-Kada sam rodila Asel, genetika ovdje nije bila pretjerano razvijena. Tek sada se razvija. Doktori su bili šokirani i bili su uvjereni da u sebi ima ruske krvi. Kada sam počela proučavati njezino stanje, saznala sam da je ustvari albino. U početku su svi bili zatečeni i iznenađeni. Nisam znala šta da radim, kako da živimo s time – ispričala je majka Aiman Sarkitova (38) za “Daily Mail”.

Asel se počela baviti modelingom već u 10. godini, a u paru sa sestrom Kamilom još je atraktivnija i zanimljivija brendovima i oglašivačima. Ipak, i jedna i druga moraju voditi računa o svojoj koži mnogo više od drugih.

-Ako poslijepodne izlazim van, moram staviti kremu sa zaštitnim faktorom, odjećom prekrivati što veći dio tijela, nositi šešir ili čak kišobran. Predvečer mi je mnogo lakše kada nema sunca – objasnila je Asel.

S druge strane, njena mama tvrdi kako obje djevojčice potpuno normalno žive te da se ne razlikuju od ostale djece, iako su u početku imali problem s okolinom.

-Bilo je teško u početku jer su sva djeca buljila u nju. Sada se već osjeća bolje, a mi je ne ograničavamo ni u čemu. Ohrabrujem je da upoznaje druge albino tinejdžere i s njima razgovara o zajedničkim problemima – zaključila je Aiman.

View this post on Instagram

Многие просили фото с семьёй☺️ . Так вот оно, наконец-то 😂🤩🌈 . Наша семья состоит из пяти человек. Папа, мама, я, Алдияр и Камила💕 . Я долгое время откладывала на потом публикацию фотографии с семьёй и заметила, что многие начали писать в директ, что-то вроде: «а есть фото с родителями? Когда выложишь фотографию с семьёй?» Поэтому сегодня я решила это сделать 😂😂😅

A post shared by Сестры альбиносы из Актау🌺 (@assel_kamila) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti