Nakon filera za bore paralizirano joj pola lica

Piše: Redakcija

Foto: Weibo/Index

 

Kineskinja starosti 29 godina pretrpjela je paralizu lijeve strane lica nakon injekcije filera za bore u kozmetičkoj klinici. Ljekari se boje da bi simptomi mogli biti trajni. Gospođa Zhao iz grada Hangzhou otišla 12. septembra u lokalnu kozmetičku bolnicu na postupak kojem se podvrgavala nekoliko puta u prošlosti – injekcije punila za uklanjanje vidljivih bora na licu.

Samo što ovaj put stvari nisu išle tako glatko kao obično. Naime, sedam dana nakon injekcije dermalnih filera, 29-godišnjakinja se probudila s paralizom na pola lica. Usta su joj bila iskrivljena i nije mogla potpuno zatvoriti usta i lijevo oko. Još uvijek nije u stanju pravilno žvakati hranu ili piti tekućinu i mora koristiti slamku, prenosi Oddity Central.

-Svaki dan vidim se u ogledalu s bezizražajnim licem i samo želim umrijeti- rekla je očajna mlada žena za kinesku stranicu GMW.cn.

Nakon posjete specijalističkoj bolnici radi pregleda, dijagnosticirana joj je paraliza facijalnog živca odnosno paraliza lica. Nažalost, liječnici nisu mogli reći ženi koliko će vremena trebati da joj se lice vrati u normalu, ako se to uopće dogodi. Proces oporavka može trajati mjesecima, čak i godinama, a također postoji mogućnost da joj se lice nikada neće oporaviti.

Zhao je rekla kineskim novinarima da je bila redovan klijent u kozmetičkoj bolnici i da je nekoliko puta bila na injekcijama filera. Međutim, kaže, ovaj put zahvate su radila dva ljekara, jedan s kojim je ranije sarađivala, i drugi kojeg nikada nije vidjela. Uvjerena je da je potonji odgovoran za njenu paralizu.

Mlada žena podnijela je prijavu protiv klinike, nakon što dvije strane nisu uspjele postići sporazum o odšteti. Portparol bolnice rekao je da njena medicinska dijagnoza nije spomenula filere kao uzrok njene paralize lica pa se ne mogu složiti u vezi naknade štete. Žena je pokrenula parnicu protiv bolnice i o tome će se odlučivati ​​na sudu., prenosi Index.hr.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti