Čak 20 porodica je odbilo prihvatiti u svoj dom jer ima Down sindrom, a onda je usvojio samohrani otac

Piše: Redakcija

Luca Trapanese je homoseksualac, katolik i samohrani otac koji je navikao rušiti ustaljene društvene norme. Često gostuje na televizijskim emisijama kako bi debatirao o usvajanju u gay populaciji. Živi u italijanskom Napulju. U javnim debatama susreće mnoge koji se protive ideji da homoseksualci usvajaju djecu. Takve situacije koristi za razvijanje komunikacije, a insistira kako usvajanje jednomjesečne djevojčice Albe sa sindromom Down nema nikakve veze s rušenjem stereotipa.

Beba po imenu Alba imala je samo 14 dana kada ju je već 20 porodica odbilo jer je rođena sa Down sindromom. Luca Trapanese, oduvijek je imao želju da postane otac i nisu ga odvraćali izazovi podizanja djeteta sa posebnim potrebama. Usvojio je djevojčicu koju niko nije htio u svom domu.

– Kada sam je prvi put držao u rukama, bio sam ispunjen osjećajem radosti i odmah sam osjetio da je ona moja kćerka – kazao je Luca svojevremeno.

Alba sada ima godinu i po, a Luca je objavio knjigu sa pričom o ocu i kćerki.

Izvor: 24sata.hr i Zanimljivo

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti