Žena čije je lice užasno izgorjelo daje mužu dozvolu da je napusti

Piše: Redakcija

Učiteljica osnovne škole Halie Tennant (29) iz Melbournea u Australiji pretrpjela je stravične opekotine na licu nakon što je na stolici zaspala dok je kampirala i pala u vatru frontalno. Život Halie Tennant užasno se promijenio 30. maja ove godine kada je s prijateljicom otišla na kampiranje.

Vjeruje da joj se stolica prevrnula nakon što je zaspala, ali taj trenutak bio je dovoljan da od usijanog uglja njeno lice zadobije zastrašujuće opekotine na licu zbog kojih je bila u komi osam dana.

Njena prijateljica Kenzie bila je budna kada je čula čudan zvuk i vidjela šta se dogodilo. Pojurila je da podigne Halie. Polila ju je hladnom vodom i pojurila da je vrati kući udaljenoj dva kilometra do Halienog supruga Matthewa.

-Zaključila sam da sam vjerovatno utonula u san na stolici i prevrnula se kada mi se glava nagnula naprijed. Liječnici vjeruju da su mi receptori za bol izgorjeli tako brzo da nisam ni osjetila šta se događa. Šest posto mog tijela, uključujući cijelo lice, zadobilo je opekotine od trećeg do četvrtog stepena. Bila sam omotana zavojima od glave, sve do rebra. Kratko prije nesreće, obrijala sam kosu u dobrotvorne svrhe, ali sada su mi nestale i obrve i većina trepavica – ispričala je Halie.

Sjeća se da se, kada ju je Kenzie odvezla kući, skinula i stavila lice pod tuš, dok je prijateljica probudila Mathewa i pozvala hitnu pomoć. Kad su stigli bolničari, ubrizgani su joj sedativi i stavljena je u komu prije nego što sam prebačena u bolnicu Alfred u Melbourneu.

Halie Tennant nakon buđenja iz kome prošla je više teških operacija i transplantacija kože, a svjesna da joj je lični opis totalno promijenjen zbog unakaženog lica načinila je potom korak koji je duboko ganuo sve: dala je suprugu dozvolu za koga se udala početkom ove godine da je napusti jer više ne izgleda kao prije. Matthew je međutim svo vrijeme njenog liječenja i teškog iskušenja bio uz nju i odbio i pomisao da je napusti.

“Reći ću ovo jednom, ako je ovo previše, možeš otići”, rekla je Halie Matthewu.

“Nema šanse, volim te”, umirio ju je.

Halie je je svjesna da je “izgubila identitet” zbog tragične nesreće, a jedan okrutni stranac ju je čak usporedio sa zombijem.

“Teško se pomiriti s tim što više ne znaš ko si”, izjavila je Halie koja hrabro cijelu svoju tragediju u slikama objavljuje i na svom Instagram profilu.

Školska učiteljica otkrila je i zašto je uopće krenula na kampiranje – ona i njen suprug ostali su bez bebe, nakon što je ona doživjela pobačaj. Putovanje joj je bilo “bijeg”.

Ali kako je vrijeme prolazilo, ona sada ima pozitivnije izglede.

“Smatram da je moja nesreća poziv za uzbunu, druga prilika da budem bolja i da bolje pazim na sebe”,  zaključila je Halie.

Priredila: M. K.

Izvor: Dailystar.co.uk

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti