Otac joj branio da izlazi iz kuće, razvela se za svega 10 minuta, a sada joj se sreća osmjehnula

Piše: Redakcija

Serija Sulejman Veličanstveni koja je veliku popularnost stekla i u našoj zemlji, izazvala je veliku pažnju javnostii, kako sama serija, tako i glumci koji su se pojavili. Za razliku od Hurem, Mahidevran – lik koji je tumačila Nur Fettahoglu uglavnom je nailazio na mržnju tokom prikazivanja serije. Međutim, ova glumica privatno je mnogo drugačija i jedno je od voljenijih poznatih lica u Turskoj, ali sa jednako dramatičnim životom kao i na televiziji.

Izuzetno lijepa i atraktivna glumica, rođena je u Njemačkoj, a od 2006. godine aktivna je turska glumica. Od 2008. do 2011. godine bila je u braku s Muratom Aysanom, ali nakon razvoda vratila je svoje djevojačko prezime Fettahoglu.

Bila je u braku i s Leventom Vezirogluom, a taj brak je 2015. godine okončan za svega 10 minuta, 14 mjeseci nakon spektakularnog vjenčanja. Dva mjeseca nakon razvoda braka, par se izmirio i ponovo vjenčao, a naredne, 2016. godine, postali su roditelji prelijepe djevojčice Elise Guzin nakon dugogodišnje borbe za roditeljstvo. Nur sada uživa u porodičnoj harmoniji i svom poslu, a i izgleda savršeno na pragu pete decenije.

View this post on Instagram

Oyun arkadaşım..😍

A post shared by Nur Fettahoğlu (@eclipsnf) on

Život je nikad nije mazio

Njena porodica porijeklom je s Kosova, a školovala se u Turskoj. Jednom prilikom otkrila je kako joj je otac, kad mu je priznala da želi biti glumica, zabranio da izlazi iz kuće i našao joj posao na šalteru banke.

– Bio je vrlo strog i tradicionalan. Poludio je kad sam mu u suzama priznala da se želim učlaniti u pozorišnu družinu i postati glumica. Zabranio mi je da izlazim iz kuće sve dok mi nije našao posao na šalteru u banci.

Priredila: A.Z.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti