Slavni glumac pokušao se ubiti

Piše: Redakcija

Slavni glumac Rupert Graves, poznat, među ostalim, i po ulozi detektiva Grega Lestradea u britanskoj kriminalističkoj TV-seriji “Sherlock”, savremenoj verziji detektivskih priča o Sherlocku Holmesu čiji je autor Arthur Conan Doyle, priznao je da se predozirao kada mu je bilo 15 godina i patio je od depresije.

Iako je u zrelom dobu tumačio zgodne i privlačne uloge, u tinejdžerskom dobu sebe je doživljavao kao čudovište s velikim rukama, stopalima i deformirane glave.

-Htio sam da umrem, zato sam se predozirao sa 15 godina. Da mogu da razgovaram sa mlađom verzijom sebe rekao bih mu da će sve proći, jer tada je djelovalo da će samo biti gore – rekao je Rupert Graves, prenosi “The Sun”.

Glumac je istakao da problemi u tinejdžerskom dobu mogu da djeluju kao da su preveliki i nerješivi, ali da djeca nemaju emotivni i socijalni kapacitet kako bi razumjeli da ništa u životu nije konačno.

-Treba biti darežljiv prema sebi. Život tek dolazi i to je nešto što naučite vremenom – zaključio je glumac.

Rupert je počeo glumačku karijeru kao klovn u cirkusu da bi kasnije dobio agenta i uloge u poznatim britanskim serijama i filmovima.  Nastupio je u više od 25 filmova i 35 TV produkcija, kao i u pozorišnim predstavama. Jedna od poznatijih uloga mu je i lik mladog Jolyona Forsytea u mini seriji The Forsyte Saga.

Rupert Graves je oženjen australijskom koordinatoricom produkcije Suzanne Lewis koju je upoznao 2000. godine. Par ima petero djece – Elu, Zoea, Isaaca, Josepha i Noaha.

Izvor: The Sun

Pročitajte još