Konačno poznato zašto se Tom Cruise nikada nije borio za starateljstvo nad Suri

Piše: Redakcija

Od razvoda Katie Holmes i Toma Cruisea prošlo je već osam godina, no, brojne su pitanja ostala neodgovorena kada je u pitanju brak ovog para. Kontroverzni glumac, koji je ujedno i jedan od najpoznatijih članova Scijentološke crkve, tokom posljednjih nekoliko godina nerijetko se nalazio na meti kritičara zbog lošeg odnosa koji ima s kćerkom, a brojni su mu obožavatelji zamjerali i to što se za tada šestogodišnju kći nije više borio na sudu.

U medijima su kružile razne priče zašto je Tom tako brzo dignuo ruke od starateljstva nad djevojčicom, kako piše Entertainment Times, sada je napokon poznat pravi razlog takve glumčeve odluke.

Kada je bivši par objavio razvod, na iznenađenje mnogih, dogovor oko starateljstva nad Suri postignut je u manje od sedam dana, te su se tada, bez drame i medijskog prepucavanja, dogovorili kako će imati zajedničko starateljstvo. Međutim, ubrzo nakon toga, Katie je s kćerkicom preselila u New York te su tu malena i otac izgubili kontakt.

Kako navodi ovaj portal, razlog takvog Tomovog ponašanja i ‘dizanja ruku’ od kćerke leži upravo u činjenici da je pripadnik Scijentološke crkve koja mu sve ove godine brani kontakt s djevojčicom jer ona sama nije članica iste. Iako je sama Crkva to porekla, u jednom od intervjua, 58-godišnji je glumac priznao kako je bivša supruga podnijela zahtjev za razvod jer se bojala kako će on, sa Scijentološkom crkvom, imati preveliki utjecaj na njihovu kćer jer su i njegovih dvoje starije djece, koje je usvojio u braku s Nicole Kidman, također pripadnici spomenute crkve.

Izvor: Story.hr.

Pročitajte još