Tužno sjećanje Avdije Vršajevića: Rahmet vam duši, dragi naši Krajišnici!

Piše: Redakcija

Avdija Vršajević, bosanskohercegovački nogometaš i reprezentativac, na dirljiv način na Facebooku odao je počast trojici navijača Nogometne reprezentacije BiH koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći,  prije sedam godina, vraćajući se iz Kaunasa u Litvaniji, gdje su naši reprezentativci pobjedom nad Litvanijom osigurali nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović smrtno su stradali u sudaru sa kamionom na putu u blizini mjesta Lomža, 150 kilometara od Varšave u zoru kobnog i maglovitog jutra. Preživio je samo njihov prijatelj Adis Ćoralić.

Pod naslovom “Nikad vas nećemo zaboraviti !!! i uz crveno srce, Vršajević je na Facebooku jučer napisao: “Danas se navršava sedam tužnih godina, otkako su nas napustili naši “Ljuti krajišnici”. Vašu ljubav prema reprezentaciji BiH nikada nećemo zaboraviti i uvijek ćemo čuvati sjećanja na vas. Rahmet vam duši, dragi naši Krajišnici.”

Pet dana nakon velike tragedije, više od 10.000 navijača i građana Bosne i Hercegovine na stadionu u Vrnograču klanjalo je dženazu Mahmiću, Pehliću i Kasumoviću.

Navijačka grupa, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, i danas je aktivna i redovna na svim utakmicama našeg nacionalnog tima.

U  mjestu Vrnograč kod Velike Kladuše 15. juna 2014. godine otvorena je hair česma poginulim Krajišnicima, navijačima BiH – Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću.

Inicijativu za gradnju hair česme pokrenuo je velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović, u znak sjećanja na trojicu navijača BiH stradalih u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj.

➡️ NIKAD VAS NEĆEMO ZABORAVITI !!! ❤“Danas se navršava sedam tužnih godina, otkako su nas napustili naši “Ljuti…

Gepostet von Avdija Vršajević am Donnerstag, 15. Oktober 2020

 

Priredila: M. K.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti