U januaru 2008. saznala je da će sa tadašnjim dečkom Joshom dobiti dijete. Ta vijest ju je prvo šokirala, a onda je shvatila da je spremna da postane majka. Rodila je kćerku Aleksandru, a dvije godine kasnije dobila je sina Gabrijela, čiji je otac, također, Josh sa kojim se ubrzo vjenčala.

Cathleen je poželjela da pomaže drugima – ženama koje ne mogu da imaju djecu, pa je počela da razmišlja da li da se prijavi u agenciju za surogat majke.

“Nije bio u pitanju novac, u Canadi vam to ionako neće platiti već će vam samo pokriti troškove odjeće i potrepština koje su vam neophodne u trudnoći. Jednostavno sam htjela da pomognem, a moj partner me je podržao u tome”, rekla je.

Surogat majka Ketlin Mekenzi u prvoj trudnoći

Iskustvo sa parom iz Britanije koji je odustao od bebe

Cathleen je u maju 2010. upoznala Alice i Jamesa, koji su tada imali po 30 godina. Ovaj par iz Velike Britanije nije mogao da ima djecu, pa je zatražio pomoć surogat majke.

Sa Cathleen su komunicirali često preko Skypea, a onda ju je Alice u oktobru i zvanično pitala da li želi da bude surogat majka njihovom djetetu. Odmah je pristala.

Par joj je zatim poslao ugovor i dogovorio se sa njom da njen mjesečni honorar bude 130 funti – taj novac je pokrivao troškove odjeće, hrane i i ostalih potrepština.

Upoznali su se sa Cathleen uživo prije procesa oplodnje, a posle samo nedelju dana od njenog odlaska na kliniku saznali su da je proces bio uspješan. Osam nedelja kasnije pojavila se još jedna divna vijest – ljekar im je rekao da će postati roditelji blizanaca. Bili su presretni zbog toga.

Međutim, situacija se naglo promenila kada je Cathleen bila u 12. nedelji trudnoće. Počela je da sumnja da nešto nije u redu.

Alice je prekinula svaki kontakt sa njom, a onda ju je nazvao James i saopštio da je raskinuo vezu, ali da on i dalje želi decu. To je kod Cathleen izazvalo anksioznost i probleme sa spavanjem. Jednostavno je osjećala da nešto neće biti kako treba.

Bila je u pravu jer joj je, kada je bila u 27. nedelji trudnoće, James saopštio da su on i Alice odustali od djece i da se slažu da se blizanci daju na usvajanje.

Cathleen i Josh razmišljali su da zadrže bebe, ali su znali da nemaju mogućnosti da ih odgajaju. Prijatelji su im rekli da poznaju par koji želi da usvoji djecu. Upoznali su Sophie i Vincenta s kojim su se brzo dogovorili, a maleni blizanci dobili su siguran dom.

Cathleen fell pregnant for the first time at the age of 17

“Kada sam rodila blizance, poslala sam fotografiju Alice i Jamesu, ali nisu nikada odgovorili. Svakog meseca Sophie i Vincent slali su im fotografije djece i izvještaje kako blizanci napreduju. Djeca imaju predivan život. Bez obzira na loše iskustvo, pristala sam da budem surogat-majka još četiri puta, a dva puta sam rodila biološku djecu”, poručila je Cathleen.

Izvor: The Sun