Roditelji se otrovali kiselim krastavcima: Tri dana petogodišnja djevojčica sama brinula o mlađem bratu

Piše: Redakcija

Nakon što su im roditelji preminuli zbog trovanja kiselim krastavcima tri dana djevojčica i njen bratbili su sami u stanu, dok ih nisu pronašli članovi porodice. Rođaci ruskog para Jakunun, Aleksandra i Viktorije, nisu mogli da ih dobiju nekoliko dana na njihove telefone. Naime, propustili su porodično okupljanje i poslije nekoliko poziva na telefon se javila njihova petogodišnja kćerka.

Djevojčica je rekla da su mama i tata zaspali i da već dugo spavaju, ali i da je otac promijenio boju. Ona se sve vrijeme brinula o bratu koji ima godinu dana. Natalija, Aleksandrova sestra, rekla je za ruske medije da je odmah nakon poziva došla u njihov stan.

– Kad sam vidjela, pala sam i počela sam da vrištim – rekla je Natalija.

Nakon dolaska policije i Hitne pomoći ustanovljeno je da je uzrok smrti trovanje. Aleksandar i Viktorija su nekoliko dana prije nesretnog događaja dobili od njegove bake domaće kisele krastavčiće. Sumnja se da je botulinum toksin iz krastavčića bio uzrok smrti. On izaziva paralizu i u najgorim slučajevima otkazivanje organa za disanje.

Komšija Mikail Komčenko je rekao policiji da alkohol nije bio razlog trovanja jer ga par nije konzumirao. O dječaku i djevojčici se trenutno stara Aleksandrov otac.

Izvor: Kurir.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti