Bio je heroj, najbolji i nedodirljivi: Svijet poznatih oprašta se od legendarnog Jamesa Bonda

Piše: Preuzeti tekst

Mnogi putem društvenih mreža odaju počast filmskoj glumačkoj legendi porijeklom iz Škotske, Seanu Conneryu, koji je umro jučer u 91. godini u svom domu na Bahamima. Međunarodnu slavu stekao ulogom uglađenog, seksipilnog i sofisticiranog britanskog tajnog agenta Jamesa Bonda, a kino dvoranama dominirao pune četiri decenije.

Poznati britanski voditelj Piers Morgan na Twitteru je napisao kako je Connery bio prvi i najbolji James Bond.

– Sean Connery je filmska legenda. Bio je najbolji bond i Nedodirljivi. Do kraja je bio pravi heroj – napisao je na svom Twitteru glumac George Takei.

Počast Seanu Conneryju odala je i školska premijerka Nicola Sturgeon.

– Srce mi se slomilo kada sam čula da je preminuo Sean Connery. Naš narod danas žaluje za jednim od najboljih – napisala je.

– Odrastao sam idolizirajući Seana Conneryja. Legenda na ekranu i izvan njega. Počivaj u miru – napisao je glumac Hugh Jackman.

– On je bio James Bond mog oca, pa je tata podržavao karijeru gospodina Conneryja cijeli život, uvijek me vodio da pogledam bilo koji film u kojem je bio njegov omiljeni glumac. Imam lijepe uspomene gledajući tatu kako gleda svog filmskog idola. Zbog odlaska Seana Conneryja osjećam se kao da opet gubim tatu  – napisao je na Twitteru Kevin Smith, američki redatelj i scenarist.

– Bio je jedinstven. Počivaj u miru Sean Connery – napisala je glumica Gina Carano.

 

– Ikona, legenda, fenomen, megazvijezda. 2020. godina je nemilosrdna – napisao je na Twitteru engleski glumac i obožavatelj filmova o Jamesu Bondu, Paddy McGuinness.

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti