Haris Pašović o smrti legendarnog Bonda: Trebamo govoriti o bolesti

Piše: L. B.

Škotski glumac i prvi tajni agent iz serijala o Jamesu Bondu Sean Connery preminuo je jučer u 90. godini života. Glumac je bio slab i bolestan, a preminuo je u snu, u svom domu na Bahamima.

Bonda je igrao u sedam filmova, i jedini je glumac koji ima i tu ulogu u “CV-u”, koji je osvojio Oskara, i to za film “Untouchables”.

Cijeli svijet se oprašta s legendarnim glumcem, a status mu je posvetio i bh. režiser Haris Pašović.

– Sean Connery bolovao je od Alzheimera i demencije, nije bilo svjestan sebe ni svoje okoline. Te bolesti su i kod nas značajno prisutne, ali o njima se u javnosti malo govori ili nikako. Te bolesti, osim što razaraju oboljelog, veoma mnogo utiču na porodicu oboljelog. Porodice nemaju psihološku ni socijalnu potporu – stoji u Pašovićevom statusu na društvenoj mreži Facebook.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti