Potresni snimci iz Izmira: Tuga spasioca nakon što na vrijeme nije spasio porodicu i dvogodišnje dijete

Piše: A. Z.

AFP

Razoran zemljotres jačine 7 stepeni prema Richterovoj skali pogodio je 30. oktobra grčke otoke Dodekanez, a zatim je potres jačine 6,6 stepeni registrovan u turskom obalnom gradu Izmiru. Serija potresa se osjetila u većim dijelovima ove dvije države.

AFP

Prema prvim snimcima s društvenih mreža vidjelo se da je došlo do velike materijalne štete u turskom Izmiru, tačnije urušilo se nekoliko zgrada.

Stotine spasilaca i dalje traga za preživjelima ispod ruševina u Izmiru koji je pogodio Tursku. Kako navodi N1, danas je izvučena trogodišnja djevojčica koja je uspjela preživjeti više od 60 sati pod ruševinama. Spasioci su se međusobno nagradili velikim aplauzom kada je djevojčica izvučena, a potekle su i suze radosnice.

AFP

Prema dosadašnjim podacima, u zemljotresu je poginulo 79 osoba. Spasioci su samo iz jedne zgrade izvukli 14 tijela. Porodice nestalih se nalaze preko puta ruševina, mole se i nadaju se čudu, javlja reporterka N1 sa mjesta događaja.

Jedan snimak, jučer je posebno uzdrmao javnost. Naime, na snimku se može vidjeti jedan od spasilaca kako s velikim bolom i tugom sjedi na ruševinama i plače, jer nije na vrijeme uspio spasiti porodicu u kojoj se nalazilo i dvogodišnje dijete. Oni koji su uspjeli pogledati snimak kazali su da dira u dušu i srce.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti