Teška životna ispovijest Tanje Bošković: Plakala sam u tišinama, kada me niko ne vidi

Piše: Preuzeti tekst

Glumica Tanja Bošković za vrijeme gostovanja u emisiji “Balkanskom ulicom”, progovorila je o najtežim trenucima s kojima se susretala tokom života. Istakla je da nikad nije imala para, da je voljela da ih ulaže u djecu i prave vrijednosti, ali i da ni jednom nije bila zaprošena. Osim toga, odlazak tate nikad nije preboljela, a tuge redale su se jedna za drugom.

– Najteže sam u životu podnijela tatin odlazak, međutim on je otišao sretan i bez straha, bez grča. Ali ja znam da je on sa mnom i verujem u boga i znam da je tu. Čak mi je usfalila briga oko njega, ona svakodnevna i sasvim prozaična. Teško mi padaju i krajevi, kad se završava jedan komad, onda prestajete da se svakodnevno družite s ljudima, tako da mi i premijere teško padaju između ostalog – ispričala je čuvena glumica te odgovorila na pitanje da li je ikada dobijala ljubavna pisma:

– Meni nikada niko nije pisao ta pisma, nisam ih zaslužila. Isto nikada nisam imala vjerenički prsten. Jedina osoba koja me je ikad zaprosila je bio Tika Stanić u predstavi “Očevi i oci”. Ni jedan prsten nisam bacila, jer ga nisam ni dobila. Recimo moja kćerka je sad dobila prsten i ja sam presretna. Dobila je prosidbu kakvu žene mogu samo da sanjaju, meni su suze tekle.

 

View this post on Instagram

 

Prirodne lepote Beograda ❤️ . . . #BackToDisco #TanjaBoskovic

A post shared by Back to Disco (@backtodisko) on

S teškom gorčinom prisjetila se da njenoj djeci nikada nije odgovarao njen duh i temperament. Kako ističe, kćerka joj je stalno govorila da se očešlja, jer je uvek imala razbarušenu kosu dok su druge dame bile „uredne”.

– Nekada djeci uopšte nije odgovoralo što sam bila tako mlada. Lana je govorila kao mala, molim te kad dolaziš u školu očešljaj se, jer sam nosila te duge razbarušene kose, a druge žene punđe i kratke kose. U mladosti nisu voljeli što pjevam, stalno sam pjevala i igrala pa je bilo mama saberi se, ali sada mislim da im vrlo prija što sam ovakva. Oni su došli u godine kad mogu da podnesu moju različitost, ona nije jedostavna i ja nisam uobičajna mama. Imam utisak da se moja djeca prilično ponose mnome i zbog toga sam presretna – istakla je Tanja za emisiju „Balkanskom ulicom”, a potom otkrila da nikada nije štedila novac.

– Para nikad nisam imala, pa ko je vidio bogatog glumca sem ako je trgovac. Nisam bogata i nikad se nisam bavila da to budem, ali sam bogata u potpuno drugom smislu. Žena sam koja troškari, volim da recimo napravim terasu, volim ljepotu i sve što sam zaradila uložila sam i dala. Odgojila sam svoju djecu, putovali su po bijelom svijetu, vrlo sam bogata u tom smsilu. A pare nisam skupljala za crne dane nikada, niti mi trebaju za tako nešto.

Iako ne djeluje kao osjetljiva osoba, Tanja je bila hipersenzitivna. Teško se nosila s predrasudama, a zbog negativnih kritika znala je da plače u svoja četiri zida.

 

View this post on Instagram

 

Tanja ❤️ #tanjaboskovic #diva #80s #80smovie #yugoslavia #retro #vintage #oldskool

A post shared by Milosch (@milosch84) on

– Plakala sam u tišinama, kada me niko ne vidi nakon tih prijekih pogleda i ružnih riječi. Umjetnika možete ubiti pogledom, preživela sam probe koje nikad neću zaboraviti. Desi se da probam neku ulogu, a ne mogu ništa, loše mi ide, ne razumijem. Sjedi koleginica ispred mene, drži noge na naslonu stolice i negoduje, radi ono “c,c,c”, e tad sam porasla. Inat je divna stvar.

– Onda su odjednom na ova moja usta izletjele žabe krastače, zmijurine najgore, to je gnjev. Pala sam u pravi pravcati gnjev sa sve bacanjem namještaja sa scene, podivljala sam, ali sam odrasla. Tad sam se uspravila i rekla – pusti me na miru, ja sad probam koliko god da mi treba. Dozvoljeno je pokušati i ne uspjeti, dozvoljeno je i biti loš, baš me briga šta misli kritika – ispričala je Tanja i dodala:

 

View this post on Instagram

 

#tanjaboskovic #jugoslavija#sfrj#skopje#zagreb#sarajevo#beograd#podgorica#ljubljana

A post shared by JUGOSLAVIJA / YUGOSLAVIA (@jugoslavija.sfrj) on

– Glupost je neizlječiva ali je dio moje ličnosti i to je strašno važno, sve muke mimo mene prođoše. Strašno je važno da znate u životu da sve dolazi od Boga i radujete mu se. U životu me ništa nije unazadilo, nešto me okrznulo po malo, ali samo sam se malo potresla i to je prošlo. Ne okrećem se, pamtim i skupljam samo dragulje, a one kaljave škripce iz cipela samo istresete i zaboravite. Zaboravljanje ružnih stvari je ljekovito i jako važno za zdravlje. Samo od naših misli zavisi kakvi ćemo biti, naša sloboda je sloboda da izaberemo dobrotu, od nje se niko nije razbolio – završila je Tanja svoju emotivnu ispovijest.

Izvor: Story.rs

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti