Ludo je voljela muža, ali je bila i ludo ljubomorna

Piše: Preuzeti tekst

“Riska, od Ristane, vriska će tek da nastane”, čuvena je replika Radmile Savićević iz serije “Srećni ljudi”. U televizijskoj priči iz devedesetih voljela je svog supruga Aranđela Golubovića, kojeg je igrao Velimir Bata Živojinović, a iza kamera je glumica ludo voljela svog muža i kolegu.

Riskine replike su dale snažan pečat serije Siniše Pavića i Aleksandra Đorđevića. Glumica iz Kruševica bila je omiljena i u “Kamiondžijama” gdje je igrala Violetu, u “Pozorištu u kući” u kojem je glumila Vuku Petrović, gledaoci su je sa pažnjom gledali i u “Babinom unučetu” kao babu Tomaniju.

Oni koji su je poznavali kažu da je bila pravi laf, a bila je laf i u ljubavi. Supruga Božidara Savićevića upoznala je veoma mlada, u vrijeme dok je on radio kao zubni tehničar.

Božidar Savićević

Božidar Savićević

Oni koji su bili svjedoci njihove ljubavne priče otkrili su da je glumica bila veoma ljubomorna pa je supruga pratila na njegovim predstavama, a njena pažnja se povećavala uvijek kada bi se kraj njega našla neka mlada glumica. Legenda kaže da je pratila i špijunirala muža pa je sjekla i bušila kulise da bi bolje motrila na njega, posebno dok bi snimao scenu sa mladom kolegicom.

O braku Radmile i Božidara kog je glumica zvala “moj čovek”, i danas se priča, i svako ko čita svjedočanstva o njihovim emocijama, dođe do zaključka da Riska i nije morala da bude ljubomorna.

Radmila koja je rođena kao Radmila Milenković odrasla je u Kruševcu, u siromašnoj porodici, završila je Srednju zanatsku školu, a onda preko Kruševačkog pozorišta stigla do Beogradskog dramskog i Jugoslovenskog pozorišta.

Umjela je da kaže da je njena majka bila veliki borac i njen heroj. Radmila je preminula 2001. a Božidar 2003. godine u Beogradu. Glumac se mlad razbolio, a čuvena Kruševljanka brinula je o njemu sa mnogo ljubavi, sve dok ih njena smrt nije razdvojila.

Izvor: zena.blic

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti