Muzičar pojasnio: Rambo nije rekao da Corone nema!

Piše: M. K.

 

Popularni crnogorski muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, nakon što je dao intervju za sedmični list “Vreme”, gdje je upitan o pandemiji rekao da je “Corona iskorištena da se bogati napokon oslobode prisustva sirotinje”, reagirao je na društvenim mrežama na medijsku interpretaciju njegovih riječi na pojedinim portalima.

-Nevjerovatno je – jedan isti pasus, jedna ista misao, kad se čita u ozbiljnom časopisu, ima jedno značenje, kad krene da se valja po društvenim mrežama, dobija potpuno drugo, prilično tupo značenje. Ovi željni klikova su tekst koji je bio predviđen da ga pročita nekoliko stotina ljudi koji misle svojom glavom bacili kao koske pred noge gomile koja u svojoj površnosti može sada zaključiti – evo – Reko Rambo da Corone nema!  Stvarno ne želim da me iko strpava među teoretičare zavjere i ljude koji misle da Corone nema.  Ima je – to bi samo ludak  sporio.

Opasno je tekst koji je bio namijenjen samo čitaocima “Vremena” – tek tako da se valja po mrežama da ga razmatraju i oni kojima za razumijevanje treba ortopedsko pomagalo.  Čuvajte se. Ja sam oprezan. najtragičnije je što je onaj pasus sada viralno došao do svakog. A kako ga ko tumači- da li će sada prestati da se čuva i na*ebati zbog toga? O tome treba da misle ovi s portala koji su bez pitanja iščupali jednu misao namijenjenu sasvim kritičkom djelu auditorijuma – napisao je Rambo Amadeus i zamolio svoje fanove da dijele njegov status.

Pročitajte još