Neutješni prijatelji u suzama se opraštaju od Kiće Slabinca

Piše: Preuzeti tekst

 

Malo je reći da su prijatelji i saradnici velikog Krunoslava Kiće Slabinca koji je jutros preminuo u 77. godini shrvani. U suzama, jedva govoreći, prisjećaju se lijepih i zabavnih trenutaka koje su proveli s Kićom. Uz takvog vrsnog zabavljača, zabave nikada nije nedostajalo, slažu se.

– Pamtit ću ga najviše po tome što je bio zaista veliki pjevač i veliki showman. Slušao sam ga 300 puta jer sam organizirao koncerte i pjevao s njime. Iste viceve, iste skečeve, istu glumu, i uvijek sam se smijao i nikad mi nije bio dosadan jer je bio jedinstven, a i zato što je bio veliki zabavljač. Rekao sam njemu, ali i drugim ljudima, s obzirom na to da sam puno puta bio u Las Vegasu, pratio velike zvijezde, i bio na velikim koncertima, recimo, da je Kićo Slabinac rođen u Americi on bi bio do danas najveća zvijezda Las Vegasa. Vjerujte da je to istina. Svi su oni pjevali fenomenalno poput njega, ali niko nije tako plesao u to doba, i tako pričao viceve i glumio, imitirao… To je bio svjetski vrh. Dan danas to Las Vegas radi, takvi pjevači i dan danas kotiraju i egzistiraju i velike su zvijezde – u velikoj tuzi za “Jutarni list” govori 77-godišnji Duško Lokin, Kićin menadžer za inozemstvo i dugogodišnji prijatelj.

– Prije nego što je završio u bolnici, popili smo kafu u mom kafiću u zagrebačkoj Maksimirskoj ulici i dogovarali se. Gledajte, mi smo se i svađali, to je prijateljstvo, ali nikad se nismo doista posvadili. Svađali smo se, ljubili, putovali, pjevali i to je to. Zadnji put smo se dogovarali, prije pandemije, da ćemo poslije ljeta raditi Kanadu, sad je to trebalo biti u listopadu, no desilo se nešto najgore – neutješan je Lokin.

Od legendarnog pjevača, Slavonca, bećara i pritajenog rokera, opraštaju se brojni i na društvenim mrežama mnogi suradnici i kolege, baš kao i brojni fanovi.

Operna pjevačica i glumica, 46-godišnja Sandra Bagarić za Kiću je imala samo riječi hvale:

– Napustio nas je veliki dječak, razigrana duha, zabavljač, čovjek koji je pričao najbolje viceve, ova fotka je s turneje po Americi gdje smo se smijali, pjevali, otkrivali svijet…. uvijek ću te pamtiti po zvonkom glasu,vedrom duhu, bio si raja, dragi Kićo, počivaj u miru – napisala je.

Od prijatelja i kolege oprostila se i Neda Ukraden, popularna pjevačica zabavne muzike.

– Još od davne ’75 godine, kad smo bili specijalni gosti u Stuttgartu, u TV showu ‘Südeutsche Rundfung’ pa sve do danas, vezalo nas je prijateljstvo i duboko kolegijalno poštovanje. Bio je izvanserijski kantautor, pjevač i rok i pop i folk muzike. Počivaj u miru, dragi Kićo – napisala je na Instagramu 70-godišnja pjevačica.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Neda Ukraden (@neda.ukraden)

– Otiš’o je s mirisima jutra… Moj prijatelj Kićo. Bila mi je čast biti Tvojim mlađim kolegom… Za mene si najveći i najtalentiraniji pjevač… Bio si i ostat ćeš moj uzor… Sve sam Ti rekao, nebrojeno puta, Bogu hvala. Hvala Ti na podršci i prijateljstvu, svakom savjetu i veseloj poruci kojom si uvijek uljepšao dan! Hvala Ti na iskrenosti… Hvala Ti na svim remek-djelima, legendo! – posebno je shrvan bio ‘Gospodin Glas’, 39-godišnji pjevač Jacques Houdek.

Osim muzikom, pokojni Slabinac se bavio i politikom kad je između 1995. i 1999. bio zastupnik HDZ-a u Saboru. Kasnije je govorio da mu je taj izlet u politiku naštetio karijeri. Međutim, očito stvari nisu išle kako je mislio:

– Nije mi samo jedan čovjek rekao: volio sam te dok nisi ušao u politiku. To je opasnost koja čeka i Miroslava Škoru – rekao je lani Kićo za N1 televiziju, tek na početku Škorine političke karijere, uoči početka kampanje za predsjedničke izbore.

Na pitanje što misli o kandidatu Škori, Kićo Slabinac tada je rekao:

– Nisam se opredijelio. Pozdravljam sve skupa. U šali sam mu rekao ‘pjevat ću ti besplatno, samo otiđi s estrade da te više ne vidim – rekao je tada Kićo.

Sada se, pak, Škoro oprostio od svog prijatelja, te muzičko-političkog kolege:

– Moja se pokojna majka nikada u životu nije smijala kao kad smo Kruno i ja došli k njoj jedne večeri u Višnjevac, jer je Kići sve bila pozornica i on je svaku tu pozornicu, svaki taj prostor osvajao i ispunjavao svojom genijalnošću. Bog mu je dao bezbroj talenata i on je te talente pretvorio u jednu od najvećih karijera. Jutros je, stazom što vijuga, otišao veliki hrvatski umjetnik, kompozitor i moj kolega Krunoslav Kićo Slabinac  – napisao je Škoro.

S legendarnim muzičarem se na Instagramu oprostila i Nina Badrić (48).

– Izuzetan muzičar, izuzetan pjevač, nevjerojatno duhovit čovjek, veliki zabavljač. Jedna od najvećih legendi koje smo imali…. Živjet ćeš zauvijek kroz svoje nezaboravne pjesme. Počivao u miru dragi naš Kićo – napisala je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nina Badrić (@badrich)

 

Izvor: Jutarnji list

Pročitajte još