Sarina kćerka slavi drugi rođendan: Vole te puno mama i seke

Piše: L. B.

Sa samo 20 godina Sara Bero, do tada bezbrižna djevojka iz Podgorice, rodila je kćerke blizanke. Njenu sreću na tren je zaustavila činjenica da obje djevojčice imaju Down sindrom. Saru to nije pokolebalo nego ih je na svoju ruku izvela iz bolnice i uz podršku roditelja prevazišla prve teške prepreke koje su ih dočekale na putu. Od tog momenta Sara je dobila epitet majka hrabrost, jer je svoju ulogu u borbi i sa sobom i sa svijetom shvatila krajnje ozbiljno. Učinila je male korake za ostale, a velike za djecu s poteškoćama u razvoju, postala je predsjednica prvog udruženja djece i omladine s Down sindromom u Crnoj Gori.

Kao i uvijek, potrebe njenih kćerki daleko su ispred njenih. Bero se ni najmanje nikada nije pokajala zbog životnih odluka. Danas, deset godina nakon rođenja, Irma i Ilda, koje su očito od majke naslijedile hrabrost, nasmijane koračaju kroz život, a njihovom malenom klanu žena prije dvije godine pridružila se i najmlađa Ina. Sara ju je rodila u drugom braku, koji je također iza nje. Njihove živote na Sarinom Instagram profilu svakodnevno prati čak 159.000 fanova.

Danas Ina slavi rođendan, a mama Sara je podijelila dirljivu poruku:

– Ni jedno slovo, riječ, rečenica, ne mogu da napišu moju sreću jer si izabrala da budem tvoja mama..
Čarobnice moja SREćAN TI ROĐENDAN da mi živis još puno puno godina ..
Vole te mama i tvoje seke..

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara_Bero (@sara_irma_ilda_ina)

Podijelila je i video s proslave:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara_Bero (@sara_irma_ilda_ina)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti