Prije nego je postao glumac, Mustafa je bio izbacivač

Piše: Redakcija

Vijest o smrti legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je borbu sa zloćudnim karcinomom izgubio u 78. godini života, prije nekoliko dana potresla je brojne obožavatelje, kolege i prijatelje koji se još uvijek opraštaju od velikog pozorišnog i filmskog glumca. Svojim će ulogama Mustafa svakako ostati ‘upisan u historiji’, međutim, iako se čini da o njemu znamo baš sve, manje je poznato čime se bavio prije nego što se posvetio glumi.

Naime, prije dvije godine u Večernjem studiju na sarajevskoj N1 televiziji omiljeni je glumac iznenadio mnoge kada je otkrio dotada nepoznate detalje o privatnom životu. Tačnije, tom je prilikom ispričao da je, prije nego što je upisao Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, u Rijeci radio kao – izbacivač na plesnjacima.

– Gdje sam ja bio, djevojke su dolazile stalno, ali ne zbog mene, nego jer na plesu nije bilo tuče. Ako sam vidio da se negdje zahuktalo, samo sam ih zamolio da izađu van i da se ispred tuku do mile volje – otkrio je tada Mustafa, a voditeljica nije sakrivala iznenađenje. Glumac je dodao i kako je ‘grad koji teče’ njegova velika uspomena jer je upravo tamo odigrao svoje prve uloge prije nego je upisao akademiju.

Izvor: story.hr

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti