Borba za život Irfana Mensura: Prvo sam se opraštao od svih

Piše: Preuzeti tekst

Proslavljeni glumac, Irfan Mensur, sada, nakon što je negativan na Corona virus, vrlo je svjestan koliko je “nevidljivi neprijatelj” zaista opasan, te apelira na ljude da se čuvaju i budu odgovorni. Ipak, iako je i on bio jedan od onih discipliniranijih, nekako je Corona uspjela doći i do njega. U razgovoru za portal Nova.rs Mensur je istakao da su ljekari koji se bave ljudima u situaciji pandemije posebna vrsta ljudi, te da bez obzira na atmosferu u kojoj rade djeluju smirujuće na pacijente. Glumac se trenutno oporavlja u svom domu, međutim, iako je negativan na Coronu, kaže da još uvijek traje njegova bitka, jer je nakon svega potrebno vrijeme da čovjek povrati punu snagu koju je imao.

Borba Irfana Mensura sa Covidom nije bila laka. On je čak u jednom trenutku mislio da je kraj, da neće uspjeti da se oporavi, te je bio ljut na sebe što nekim ljudima nije rekao sve ono lijepo što je imao da im kaže. Međutim, stvari su se preokrenule u njegovu korist. Njegov organizam je izdržao. A glumac navodi da je zapravo nešto najstrašnije kod Corona virusa činjenica da ni stručnjaci još ne znaju mnogo o njemu. Još uvijek se pridržava svega onoga što mu ljekari govore, porodicu viđa na distanci a, kako kaže, dvije riječi u ogromnoj poruci njegove doktorice “prošli ste”, su najljepše koje je ikada dobio.

– Oduvek sam bio disciplinovan čovek. Na to me je naučila porodica. Nosio sam masku i kada nije trebalo da se nosi i dok to nisu zahtijevali. I napolju i unutra. Probe sam držao sa maskom. Masku sam samo skidao kada sam trebao da popijem piće i ručam. Dakle, apsolutno sam se pridržavao svega što su preporučivali. Međutim, ipak sam zaražen. Kako ne znam, od koga ne znam, kojim putem ne znam. Dakle, čuvali se, ne čuvali, nešto će doći, nešto će se ipak pojaviti i to nije u našim rukama, očigledno – rekao je Mensur.

Sarajlija je ispričao kako je u bolnicu na Bežanijsku kosu došao iz Niša u prilično teškom stanju.

-Prvih pet- šest dana, pravo da vam kažem, ja sam se opraštao. Opraštao sam se tako što sam na neki način bio ljut na sebe što nekim ljudima nisam izgovorio lijepe stvari koje sam trebao da im kažem. Međutim, kako je prošlo tih 5 – 6 dana, tako je počelo da biva bolje. Malo nevjerovatno, ali prosto kao da se neko poigrava sa nama. I šta da vam kažem, sve je išlo na bolje, ja sam nekih 14 – 15 dana bio na kiseoniku 24 sata. Nisam došao do onog najgoreg, shvatili su da moji parametri idu ka boljem i naravno, odlučili da me poslije nekih 15 – 16 dana pripreme za kućnu izolaciju. S tim što mi i dalje dolazi patronažna sestra i što su mi propisali u koje vrijeme pijem koje vitamine, kada pijem koje antibiotike i tako dalje. Ipak ono zbog čega bi trebali da se zabrinemo jeste činjenica da ustvari čak i ti ljudi, toliko učeni i toliko posvećeni, još uvijek ne znaju sve o virusu, jer nekome oporavak do pune snage i punog radnog optimuma traje 20 dana, a nekome traje i do nekoliko mjeseci – istakao je glumac.

Posebno je sretan nakon što je primio poruku od načelnice KBC Bežanijska kosa, koja je vodila računa o njemu i pisala mu nakon što je vidjela njegove posljednje rezultate.

-Rekla je da smo došli do jedne blaže norme i velikim slovima mi je na kraju poruke napisala PROŠLI STE. Znači to su dvije najljepše reči koje sam ikada dobio. Dakle, možda sam prosto bio predodređen za neki odstrel, ali sam prošao – ispričao je Mensur.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte još