Odeš u pekaru po kruh, sretneš Halida Bešlića, kući te unesu k’o badnjak: Ćale br. 2

Piše: M. K.

Nije čudno da, gdje god da se pojavi, naša najveća muzička zvijezda Halid Bešlić izazove pažnju nadaleko. Tako je i ovih dana kada se internetom proširio snimak dok u pekari u Semizovcu pokraj Sarajeva kralj narodne muzike pjeva jedan od svojih velikih hitova “Romanija” o čemu je “Azra” pisala na ovom linku.

Snimak je postao viralni hit koji već danima kruži društvenim mrežama, a jedna od zabavnih Twitter stranica pod nazivom “Pomalo” na kojoj je podijeljena Bešlićeva pjesma uživo iz pekare, privukla je na hiljade lajkova i komentara. Uz ovaj snimak na stranici “Pomalo” objavljen je zaista originalan opis:  “Odeš u pekaru po kruh, sretneš Halida, kući te unesu k’o badnjak”.

Nije dugo trebalo da se počnu nizati komentari: “Kralj”;  “Ne slušam ni blizu tu vrstu muzike, ali me je oduševio lik koliko je normalan i prizeman čovjek! Ajde probajte zamisliti naprimjer onog nadobudnog Željka Joksimovića ujutro u pekari da otpjeva nešto… Čovjek se ponaša kao da ima plavu krv”; “Bravo, Halide”; “Kako čovjek pjeva, naprosto uživa”; Ljudina ostaje ljudina”; “Kao badnjak hahahahahahaha”: “Kakav kralj! Čovjek je jednostavno KRALJ!!!”; ”Eh, kako Halid pjeva srce mi zaigra!! Živ bio još sto godina!”; “Kakav car”; “Svaka čast, majstore”…

Mnogi su na svojim Twitter profilima i podijelili ovaj status stranice “Pomalo”, a između ostalih to je učinila i Marija Šerifović koja je na opis:  “Odeš u pekaru po kruh, sretneš Halida, kući te unesu k’o badnjak”, konstatirala: “Bukvalno!”

 

Nikola Rokvić, popularni srbijanski pjevač i sin Marinka Rokvića, koji je o Halidu Bešliću napisao: „Ćale broj 2!“

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti